Са 17. седнице Општинског већа

Општинско веће на 17. редовној седници, одржаној 20.јула, дало је сагласност на Одлуку Надзорног одбора  ЈКП 12. септембар о ценовнику радова на изградњи водовода  у Вишесави у насељу Баре- Јевтића Поток. Иницијативу са предлогом за почињање  послова на изградњи  и реконструкцији тог објекта дала је Скупштина општине Бајина Башта Комуналном предузећу. Уз иницијативу, достављен је предмер радова са предрачуном . Надзорни одбор ЈКП „12. септембар“ усвојио је ценовник радова  и послао га Општинском већу на сагласност. Планирано је да се за изградњу водова у том насељу утроши 20 милиона динара. Детаљно образложење на седници ОВ дао је директор ЈКП „12. септембар“ Дејан Филиповић.

Ve. Djuric- (1)
Весна Ђурић

Већници су усвојили предлог измена и допуна у Плану набавки за Општинску управу за 2023. годину. Због одласка у пензију, разрешена је дужности члана Управног одбора у Центру за социјални рад Бајина Башта и дужности председника и члана Комисије за давање стручног мишљења о додели финансијске помоћи за лечење деце оболеле од тешких болести и финансирање помоћи за вантелесну оплодњу, Јања Павловић. На њено место именована је Бојана Марић, дипломирани психолог. За члана Управног одбора именована је Марија Јовановић, дипломирани педагог. Жалба Електродистрибуције Србије д.о.о. Београд на комуналну таксу за истицање фирме у износу од 540 хиљада динара за 2023. годину је прихваћена као и жалба Компаније Дунав осигурања чија годишња комунална такса износи 240 хиљада динара.

Пет  угоститељских објеката  у делу Улице кнеза Милана Обреновића, који се налазе у зони реконструкције те улице, затражило је од Општинског већа да их ослободи плаћања  накнаде за коришћење градског грађевинског земљишта  до краја летње туристичке сезоне. Као разлог наводе да нису могли поставити терасе због радова и да им је то значајно утицало на приход. Веће није прихватило захтев, а још нису издата решења за 2023. годину.

Текст и фото: М.Андрић

ПСИ ЛУТАЛИЦЕ КОЉУ ОВЦЕ

Општинско веће донело је одлуку да надокнади штету причињену од паса луталица на стадима оваца у 12 домаћинстава из Раче, Јагоштице, Бајине Баште, Стрмова,  Црвице, Љештанског, Костојевића ,Заглавка и Растишта. Њима је укупно заклано  12 јагњади, 31 овца и четири овна. Највећу штету имали су  Радиша Јаковљевић и Слободан Бабић из Костојевића. Првом су пси луталице  заклали  12 оваца, једно јагње и овна. Други је остао без осам оваца и једног овна.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest