Podloga Зa asfaltiranje na putu za Pepelj

Почетком септембра у селу Пепељ, Месна заједница Пилица, почели су радови на уређењу главног пута који иде од моста у Пилици према том селу.
– Ранија коловозна подлога је била дотрајала. Није могла више да се адекватно крпи па смо је уклонили. Уместо ње стављамо нову асфалтну траку дугу километар. У плану је да у Пепељу асфалтирамо 300 метара пута у засеоку Јанковићи. Све то радимо средствима мештана и општине Бајина Башта. До зиме ћемо обавити одређене поправке и на макадамским путевима у Пепељу, али и у неким другим деловима наше месне заједнице- каже Радомир Гавриловић, председник МЗ Пилица.
Председник Гавриловић најављује радове на даљем уређењу плаца за будућу цркву и уређење тротоара кроз центар Пилице како би се ђаци и остали грађани безбедније кретали.
Председница општине Весна Ђурић дошла је у Пилицу да види како напредују радови на путној инфраструктури и да се упозна са плановима те месне заједнице.

Predsednica opstine sa Radomirom Gavrilovicem i Veliborom Rogicem u Pilici (3)
Председница општине са Велибором Рогићем и Радомиром Гавриловићем у Пилици

– Пријатно сам се изненадила активностима у Пилици,трудом председника Радомира Гавриловића и његових сарадника. Њихови планови су везани за стварање бољих животних услова у том месту.  Ускоро крећу са радовима на два важна објекта. Реч је о потпуном реновирању Дома културе и почеку градње цркве. То ће сигурно допринети да њихова деца и унуци све више остају да живе у месту рођења- вели председница општине Весна Ђурић.
Један од дугогодишњих активиста и одборник у Скупштини општине Бајина Башта Миљко Петровић каже.
– Ми смо практично уз Обајгору све више приградска месна заједница. Удаљени смо од града неколико километара. Побољшавањем животних услова, доприносимо да наше село наставља да живи, да се одласци у друге крајеве и у град Бајину Башту смањују .Очекујемо наставак традиционално добре сарадње са општином и њену помоћ у реализацији планова МЗ Пилица.
Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest