Sreten Acimovic i Mico Bozic

 

Девети октобар 2020. године биће један од оних датума кога ће у Месној заједници Пилица памтити по томе што је тог дана први пут организовано добровољно давање крви. Учинили су то заједничким снагама Месна заједница и Служба за трансфузију Опште болнице из Ужица.

-Иницијатива за ову акцију потекла је од мене. Сматрам да свака месна заједница треба да се укључи у све поре живота. Мислим да је велики допринос томе давање крви. Захвалио бих се свим даваоцима који су узели учешће у акцији. Планирамо да ова акција убудуће постане традиционална и да окупља што је могуће више добровољних давалаца крви. Својим доласком, акцију је подржала и председница општине Весна Ђурић. Хвала јој пуно. То говори да смо озбиљна месна заједница и да хоћемо , а и можемо, да учинимо доста за све житеље Пилице, нарочито за младе. Подсетио бих да овдашња школа има око 110 ученика што је реткост у сеоским срединама. Средствима активиста организовали смо скромно дружење после завршетка акције – каже Радомир Гавриловић, председник МЗ Пилица.

Међу даваоцима крви били су и Сретен Аћимовић, Мићо Божић, Драган Маринковић.

Dragan Marinkovic
Драган Маринковић

-Нисам редован давалац крви. До сада сам учинио то 8 пута, али сам дошао да подржим акцију у мом родном месту и да дам пример младима-вели Сретен Аћимовић. Драгану Маринковићу било је то 17. давање, а Мићи Божићу треће. Из Рогачице је дошао Здравко Спасојевић са својим кћерком Емом.

-Увек сам подржавао акције у нашој месној заједници. Ово је нешто ново. Чим ме је обавестио о акцији неуморни активиста Миљко Петровић, дошао сам и дао крв по 24. пут- истиче Милисав Радовановић.

Druzenje posle akcije
Дружење после акције

Према речима др Јелене Станић, руководиоца Службе за трансфузију крви Опште болнице из Ужица, крв је дало 20 лица. Још троје је желело да то учини, али због мањих здравствених сметњи, није им се могло изаћи у сусрет. У њеној у екипи су били медицински техничари Биљана Ћатић, Јасна Меловић и Дарко Васиљевић.

                                                               ПОХВАЛА ОД ПРЕДСЕДНИЦЕ ОПШТИНЕ

Новоизабрана председница општине Бајина Башта Весна Ђурић дошла је у Пилицу да пружи подршку акцији. – Похваљујем акцију добровољног давања крви у Пилици. Ја сам дугогодишњи волонтер Црвеног крста и знам добро шта значи дати крв. Свако давање спасава пет живота. Хвала свим даваоцима и организатору акције на челу са председник МЗ Радомиром Гавриловићем-рекла је председница Весна Ђурић.

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest