Пасуљијада у Перућцу : Трубачи из Пожеге најбољи кулинари

Екипа Трубачи Маје Илић победник Пасуљијаде
РАДОСТ ПОБЕДНИЧКЕ ЕКИПЕ

У Перућцу поред речице Врело, најкраће реке у Србији, која од извора до ушћа у Дрину има 365 метара па је зову и Река година,  23. јуна одржана је 4. Пасуљијада у организацији Месне заједнице и ТО „Тара –Дрина“ из Бајине Баште.

Жири, у коме су били Дана Савић, Светлана Лукић и Предраг Савић, једногласно је одлучио да прво место додели екипи „Трубачи Маје Илић „ из Чистобрадице код Пожеге. Њени главни мајстори за кување пасуља били су Нада Илић, Александар Младеновић и Драган Савић.

 

Другопласирана Тодорова екипа из  Перућца

-Први пут смо на Пасуљијади у Перућцу. Дошао је комплетан трубачки оркестар Маје Илић и још десетак наших навијача из Чистобрадице. Док се пасиљ кувао, свирало се и певало. Кад је жири саопштио да смо победници, настало је још веће весеље. Сигурно долазимо идуће године-каже главна куварица Нада Илић.

Друго место освојила је „Тодорова дружина „ из Перућца.  У њој су били Немања Тодоровић, Марко Лазић и Лука Ђокић. Треће место заузела је екипа „Полицијска станица“ из Бајине Баште. Њени главни чланови били су Милан Чолић, Зоран Милутиновић и  Дарко Савић.

Жири Пасуљијаде у Перућцу

Прве три пласиране екипе добиле су пехаре, медаље и дипломе. Награђене су још две екипе. Четвртопласирана екипа “ Фурунџије“ из Перућца добила је бесплатну вечеру у новотвореном  перућачком ресторану „Дринска прича“ док је петопласирана  екипа „ „Испијачи сока“ из Ужица добила пет килограма рибе од рибњака Биланс М из Перућца.

-Манифестацију је пратио велики број посетилаца и туриста који су половином јуна у доборој мери попунили туристичке капацитете Перућца. Сада нам предстоје припреме за такмичење у кувању рибље чорбе које ће се одржати у другој половини јуна- каже председник Месне заједнице Перућац Драган Тодоровић.

                                                                                               Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

двадесет − осам =

Pin It on Pinterest