Основци блистали на републичком такмичењу из српског језика

Екипа ОШ "Свети Сава" Бајина Башта на републичком такмичењуЕкипа ОШ "Свети Сава"Екипа ОШ "Свети Сава"

Представници  општине  Бајина Башта имали су изванредне резултате на  републичком такмичењу из српског језика за ученике осмих разреда. Одржано је 30. маја на Филолошком факултету из Београда уз учешће 308 најбољих осмака из тог предмета са подручја Републике Србије. Бајинобаштанску општину представљало је пет  ђака. По два из ОШ “Свети Сава“, “ Рајак Павићевић“ и један из ОШ  “Стеван Јоксимовић“   Рогачица. Освојено је једно прво и два друга места, што је огроман успех за малу средину каква је бајинобаштанска.

Екипа ОШ "Рајак Павићевић"
Екипа ОШ „Рајак Павићевић“

Ива Живановић из ОШ  “Свети Сава“ била је бриљантна. Од могућих 20 бодова освојила је све и са стопостотним успехом постала првак Србије у надметању из српског језика. Ива је показала највише кад је било најважније. На општинском такмичењу била је трећа, окружном друга и прва на републичком. Она је и ранијих година имала добре резултате из српског језика. Тако, на пример, у шестом разреду, освојила је друго место на општинском и треће на окружном такмичењу. Осим тога, бележила је добре резултате и на такмичењима из математике.

-За такмичење ме је припремала предметна професорка Јелена Ивановић, Надала сам се добром резултату на републичком такмичењу, али нисам очекивала прво место. Иначе, у српском језику највише волим његову граматику – каже Ива Живановић, која уз српски језик и математику, обожава одбојку. Чланица је  ОК Дрина.

Светосавка Милица Маринковић такође је остварила леп пласман на републичком такмичењу. Њој је припало друго место са 19 бодова. И она је имала успеха ранијих година на такмичењима. Ове је као трећа отишла на окружно где је заузела прво место. Њена професорка  је Биљана Савељић. Као и Ива, воли математику и одбојку. У слободно време вежба свирање на клавиру. Занимљиво је да ће Ива и Милица од јесени бити ученице Гимназије „Јосиф  Панчић“ из Бајине Баште на природно- математичком смеру иако су показале беспрекорно знање из српског језика.

-Ива и Милица су примерне ученице у сваком погледу. Радне су, одговорне , лепо васпитане. Од њих очекујемо да постижу добре резултате на такмичењима и као средњошколке – кажу њихове професорке Јелена Ивановић и Биљана Савељић.

ОШ “Рајак Павићевић“ имала је два представника на републичком такмичењу из српског језика. Теодора  Радека  имала је 17 бодова,  један јој је фалио за треће место. И Огњен Лазић био је врло добар са 15 освојених бодова.

На истом такмичењу одлична је била и Виолета Радојичић из ОШ “ Стеван Јоксимовић“  Рогачица. Она је са 19 бодова заузела друго место што је успех вредан пажње за њу и њену предметну професорку Сању Савић.

Текст и фото: М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest