Ординација „Здравље М“- Брзо стекли поверење пацијената

Ординација Здравље М Др Горан Шљивић
  • Ординација располаже  свим методама кардиоваскуларне дијагностике. Однедавно знатно  смо проширили здравствене услуге, ангажовали познате ужичке лекаре : кардиологе, гастроентерологе, неурологе, ендокринологе – каже др Горан Шљивић, специјалиста интерне медицине, субспецијалиста кардиолог

 Од фебруара ове године, у Специјалистичкој ординацији „Здравље М“ у Бајиној Башти, сваког четвртка ради и др Горан Шљивић, познати специјалиста интерне медицине и субспецијалиста кардиолог из Ужица. Тако је овај врхунски лекар постао знатно ближи својим пацијентима у Рачанском крају и Подрињу, у коме, према неким подацима, постоји велики број кардиоваскуларних обољења. То је свакако податак који је, по много чему, неочекиван с обзиром да се ово подручје сматра веома здравом средином са здравом и повољном климом.

-То је био и основни разлог да дођем у Бајину Башту, да се приближим пацијентима који више не морају да прелазе Кадињачу и да долазе у Ужице, уколико имају проблема са кардиоваскуларним обољењима – каже др Шљивић – Уз то, овај крај низ Дрину је прилично непокривен са кардиолозима, а ту је потребна и специфична кардиолошка дијагностика. Ординација „Здравље М“ ради сваког радног дана, с тим што ја, због својих обавеза према основној ординацији у Ужицу, долазим четвртком и овде сам својим пацијентима на услузи цео дан, до 19 сати увече.

Ординација Здравље М у Бајиној Башти
Др Горан Шљивић

Др Горан Шљивић је као кардиолог радио на Интерном одељењу Опште болнице у Ужицу. Од јуна 2000. до фебруара 2001. године је био и директор Опште болнице, потом се поново вратио лекарској пракси све до 2008. године, када је отворио своју приватну праксу у Ужицу, у ординацији „Здравље“ у Омладинској улици. Ординација је у међувремену знатно проширила своје здравствене услуге, тако да сада има и своје сараднике, познате ужичке лекаре и здравствене стручњаке: кардиологе, гастроентерологе, неурологе, ендокринологе…

Ординација „Здравље М“ у Бајиној Башти располаже са свим методама кардиоваскуларне дијагностике, ту се обавља комплетан кардиолошки преглед са ЕКГ, с тим што се овде  не раде „ерготестови“, јер не постоје услови за то. Наравно, ти тестови се одрађују у Ужицу.

-За ово релативно кратко време, док сам у Бајиној Башти, ја сам у доброј мери сагледао патологију кардиоваскуларних обољења – истиче др Шљивић – Чини ми се да се резултати тог рада већ виде, а иза њих стоје пет уграђених пејсмекера, неколико индикација за замене срчаних залистака, регулација крвног притиска…  Све је то у доброј мери утицало да пацијенти долазе, задовољни су нашим услугама, имају поверење у нас и осећају извесну сигурност и стабилност. Занимљиво је да известан број пацијената до сада уопште није препознао нека обољења која су имали.

Др Шљивић истиче да већ постоји и добра сарадња са мештанима из Босне, са подручја Скелана, Сребренице и Братунца, одакле такође стижу пацијенти. Ординација „Здравље М“ пружа и друге услуге здравствене заштите, не само кардиоваскуларне. Од пре два месеца ту је и ендокринолог др Драгана Удовичић, а ускоро ће овде ординирати и познати гастроентеролог из Ужица др Пушичић. То значи да ће се на лицу места  радити снимци сондом желуца и дебелог црева, радиће се комплетна гастроскопија, моћи ће се узимати тест на хеликобактерију, све са најсавременијом опремом.

Посебно је важно и од великог значаја, каже др Шљивић, јесте непосредна близина лабораторије „Медикус“, која својим стручним лабораторијским анализама допуњује здравствене услуге ординације „Здравље М“. Лабораторија је неопходна за све брзе интервенције које се свакодневно указују, а њени лабораторијски налази су увек тачни и поуздани, тако да својим квалитетним услугама и капацитетом знатно премашује сличне лабораторије, чак и у неким већим градовима.

-Здравље се чува здравим начином живота, али мислим да Бајинобаштани  имају неку опуштеност према свом здрављу, ваљда зато што је и сам стил живота донекле опуштајући.  Мислим да би требало више пажње да посвете свом здрављу кроз примарне лекарске прегледе, кроз лабораторијску дијагностику да ураде бар два пута годишње лабораторијске налазе на масноћу, основне биохемијске налазе, шећер, холестерол, биохемију и мокраћу. Наравно, ту су и стандардни савети: избегавати пушење, више се посветити физичкој активности за коју мислим да је тотално занемарена – каже др Горан Шљивић.

 

О. Додић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest