Општинско веће усвојило извештаје у раду установа и предузећа

Са 14. седнице Општинског већаСа 14. седнице Општинског већаСа 14. седнице Општинског већа

На 14. седници Општинског већа одржаној данас усвојени су извештаји о раду у прошлој години ЈКП 12.септембар  Бајина Башта,  ЈКП Дубоко Ужице , Установе Култура,  Предшколске установе Невен и Народне библиотеке „ Милош Требињац“. Извештаје су  поднели  Дејан Филиповић, Слободан Богосављевић, Никола Васиљевић, Раденка Лазић и Рада Сарић.

Весна Ђурић, 14. седница Општинског већа

Општинско веће - 14. седница

У извештају о раду ЈКП Дубоко  речено је да је 2022. година финансијски завршена са нето добитком  од 151.131. динар. Предложено је да се у свим локалним самоуправама уведе примарна селекција отпада на месту где он настаје. ЈКП 12. септембар годину је завршило са суфицитом од  12.557.770 динара уз напомену да је укупан приход остварен  на тржишту и да директних прихода из општинског буџета није било. Већници су усвојили и програм  пословања  тог предузећа за период 2023-2027.година. Предшколска установа Невен  имала је  суфицит од 153.630,46 динара. Народна библиотека „Милош Требињац“ књижни фонд је увећала за  2.493 књиге.  На читање је издато 16.755 књига  Установа Култура имала је већи расход од прихода за  68,3 хиљаде динара, али  је планирани приход из општинског буџета  искоришћен са 81,44 посто.  Веће  је  усвојило  нацрт  Одлуке о изменама и допунама  Одлуке о оснивању Установе  Култура, предлог измене и допуне Правилника  о коришћењу  службених мобилних телефона изабраних, постављених, именованих и запослених  у органима општине  Бајина Башта и  предлог измене и допуне  Плана јавних набавки  за Општинску управу у 2023. години. На лични захтев разрешен је дужности  председника Комисије  за реализацију  мера енергетске  санације  стамбених зграда , породичних кућа и станова у општини Бајина Башта Милош Јелисавчић. Веће је овластило Милана Злопорубовића  да обавља дужност председника те Комисије до окончања реализације Програма енергетске  санације за 2022. годину.

ПРОШИРЕЊЕ ПРОСТОРА ЗА БИБЛИОТЕКУ

Народна библиотека „ Милош Требињац“ нема одговарајуће просторне услове . Постојећи простор не задовољава  библиотечке стандарде . Због тога је поднет захтев општини да им омогући проширење простора  који је само ригипс преградом одвојен од библиотеке . Веће је одлучило да удовољи захтеву па ће библиотечки простор бити увећан за 196 метара  квадратних.

Текст и фото: М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest