Ученици ОШ "Рајак Павићевић"

Представници општине Бајина Башта, ученици осмог разреда, остварили су одличне резултате на окружном такмичењу из српског језика одржаном у Ужицу. Виолета Радојичић из ОШ “ Стеван Јоксимовић“ Рогачица и Милица Маринковић из ОШ “Свети Сава“  имале су по 19 од могућих 20 бодова па им  је то донело прво место.

Milica Marinkovic OS Sveti Sava
Милица Маринковић

Ивана Живановић из ОШ “Свети Сава“, Теодора  Радека и Огњен Лазић из ОШ “Рајак Павићевић“ заузели су друго место са 17 бодова. Николина Злопорубовић из ОШ “Рајак Павићевић“, Александра Петковић и Ђорђе Димитријевић из ОШ “Свети Сава“ заузели су трећа места. Представнике  општине Бајина Башта припремале су професорке Сања Савић, Биљана Савељић, Јелена Ивановић и Бранка Арсенијевић. На републичко такмичење пласирале су се ученице које су освојиле прво место.

М.Андрић

УБЛАЖЕН КРИТЕРИЈУМ

Директорка ОШ“ Свети Сава“ Маријана Лукић обавестила нас је да су добили саопштење из Школске управе Ужице у коме се каже да је ублажен критеријум одласка ученика на републичко такмичење из српског језика. То право сада имају и сви ученици који су на окружном надметању освојили 17 бодова. Захваљујући томе, на републичко такмичење, које ће се одржати у Београду 30. маја, ићи ће и Огњен Лазић,Теодора Радека  из  ОШ “ Рајак Павићевић“ и Ива Живановић из ОШ “Свети Сава“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

девет − 6 =

Pin It on Pinterest