У Галерији Јавне установе“Културни центар Сребреница“, 17. маја , отворена је изложба слика и скулптура чланова УГ „Дрина етно-арт“ из Бајине Баште.

Поздрављајући присутне, директорка Установе Анита Ливопољац указала је на потребу да се удружења и институције културе повезују у сарадњи, јер то обогаћује све сфере живота.

иректорка Културног центра Сребреница Анита Ливопољац
Директорка Културног центра Сребреница Анита Ливопољац отвара изложбу

„Мени је посебно драго што се то, ево, десило и са Бајином Баштом и Сребреницом, с обзиром на релативно малу удаљеност и неминовну упућеност људи с обе стране Дрине једних на друге…“

 Учешће на изложби узело је тринаест аутора, десет сликара и три вајара, са 41 радом – Јелисавета Петровић, Мира Марковић, Јордана Стојкановић, Мирко Узелац, Момчило Стефановић, Бојан Илић, Горан Радовановић, Драгош Дакић, Слађан Игњатовић, Биљић Владисав, Милоје Васић, Горан Екмешчић и Душан Петровић.

УГ Дрина етно арт у Сребреници
Део изложених радова на изложби

„Звучи бомбастично, али морам рећи да је ово први пут у историји постојања ова два града, да организована група уметника из Бајине Баште гостује у Сребреници“, рекао је председник УГ „ДЕА“, Владисав Биљић. Захваљујући  др Радомиру Павловићу, што је „на прву“ прихватио предлог о организацији изложбе и помогао у свему, додао је и да је разноликост стилова и техника рада посебно богатство постојања оваквих удружења и приређивања сличних изложби. „Сигуран сам да ово не само да није крај, него тек почетак далеко плодоносније сарадње на овом пољу“, истакао је Биљић.

Изложба је отворена до 4. јуна.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest