Светлан Нешковић са дружином и одстрељеним вепром од 163 килограмаСветлан Нешковић са дружином и одстрељеним вепром од 163 килограмаСветлан Нешковић са дружином и одстрељеним вепром од 163 килограма

Светлан Нешковић (40) са 10-годишњим ловачким стажом у секцији Оклетац при ЛУ Соко Бајина Башта, може се похвалити да је сваке сезоне успевао да одстрели по једну дивљу свињу. У минулој години то му је пошло за руком тек 15. децембра. Тог дана са својом дружином, Милошем Јовановићем, Радивојем Ђоковићем, Миланом Нешковићем, Миланом Биљићем, Владаном Обрадовићем и Сашом Ракићем, одстрелио је вепра трофејне вредности. Био је тежак 163 килограма.

Нешковић са одстрељеним вепром трофејне вредности
Нешковић са одстрељеним вепром трофејне вредности

-Ловили смо у атару Запоља. Kерови су истерали вепра из Шуме. Погодио сам га у првом покушају пуцајући из карабина на даљини од 194 метра. Два пута смо мерили ту даљину да би утврдили  тачно колика је. Ово ми је најкрупнија одстрељена свиња у досадашњој ловачкој каријери – каже Светлан Нешковић.

И 2020. годину Светлан Нешковић је започео успешним ловом. Првог јануара  поново је имао среће да одстрели још једног вепра. Десило се то у атару села Јасик. Овај пут ловина је била тешка 82 килограма. Одстрељена је из ловачке пушке на удаљености од  30-так метара.

 

М. Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest