Савиндан у ОШ "Свети Сава" Бајина БаштаСавиндан у ОШ "Свети Сава" Бајина БаштаСавиндан у ОШ "Свети Сава" Бајина Башта

По традицији Дан Светог Саве обележен је у свим основним и средњим школама и храмовима српске православне цркве на подручју општине Бајина Башта. Ломљени су славски колачи, приређени су пригодни програми.

Дан Светог Саве
Савиндан у Гимназији и Техничкој школи

Дан Светог Саве

Заједничка свечаност одржана је у Гимназији „Јосиф Панчић“ и Техничкој школи из Бајине Баште. Осим запослених у тим образовним установама, на свечаној академији били су челни људи општине, председник Радомир Филиповић и његов заменик Петар Петровић.

Дан Светог Саве
Савиндан у Гимназији и Техничкој школи

У ОШ „Свети Сава“ по обичају било је изузетно свечано јер је то слава те школе, уједно и њен дан. У холу школе изведен је културно-уметнички програм. Промовисан је нови број школског листа „Светосавац“ и приказан документарни филм о 30 година рада  ОШ „Свети Сава“. У пензију је испраћена помоћна радница Милина Јовановић.

Дан Светог Саве
Савиндан у ОШ „Рајак Павићевић“

Дан Светог Саве

 

Дан Светог СавеУченици и наставници ОШ „Рајак Павићевић“ потрудили су се да направе разноврстан и леп програм, уз бројно учешће ученика од првог до осмог разреда. Славски колач изломили су директор школе Драган Ресимић и успешни привредник Сретен Аћимовић.

Ученици у рогачичкој цркви
Ученици у рогачичкој цркви

Свечано је било и у ОШ „Стеван Јоксимовић“ Рогачица и „Душан Јерковић“ Костојевићи у којима су такође изведени пригодни програми.

У свим основним и средњим школама, осим школе у Рогачици, на славу су били позвани пензионисани радници тих установа.

– Обрадујем се позиву из моје бивше школе „Рајак Павићевић“. Ту се сретнем са колегама који су, као и ја, отишли у пензију, али и са онима млађима који су остали да раде – каже пензионисани наставник математике Љубинко Радојичић.

Домаћини славе у Рогачици
Домаћини славе у Рогачици

САВИНДАН У ЦРКВИ ИЗ РОГАЧИЦЕ

Црква из Рогачице Христовог Вазнесења такође је обележила Савиндан. Одржана је јутарња литургија, а потом су ученици рогачичке школе извели више рецитација. Домаћини овогодишњег Дана Саветог Саве били су Крстивоје Секулић, Милан Томић, Цветко Супуровић, Ратко и Слободанка Павловић. Он су за бројне госте припремили славски ручак.

 

Текст и фото: М. Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest