На Митровцу у Националном парку Тара у периоду од 22. до 29. фебруара 2020. године одржана је друга ликовна колонија „Тара“. На овогодишњој ликовној колонији учествовало је 10 сликара из Србије, Црне Горе и Русије који су насликали 20 слика.

Радови настали током ове колоније постаће део колекцији Националног парка Тара и биће излагани у галеријама широм Србије. Прва изложба је планирана за месец јул ове године у галерији РТС-а у Београду.

„Наш циљ је промоција нашег затићеног подручја и увек се трудимо да изналазимо нове начине за то. Заправо покушавамо да искористимо дугогодишње искуство које смо стекли са фотографима кроз фото сафари “Тара” и да нешто слично на промоцији Таре урадимо кроз ликовну уметност. Такође, жеља нам је да ова колонија прерасте у традиционалну међународну уметничку и промотивну манифестацију.“, истиче Драгић Караклић, директор ЈП „Национални парк Тара“.

Бисенија Терешченко једна од учесница овогодишње колоније је истакла своје задовољство учешћем на колонији и приликом да упозна нове колеге и осети локални дух. Нагласила је и да је Тара у зимском амбијенту била врло инспиративна и занимљива.

На првој ликовној колонији „Тара“ учествовали су:

  1. Павловић Миленка
  2. Тасић Драган
  3. Петејчук Наташа
  4. Јеленковић Дивна
  5. Чалија Зоран
  6. Терешченко Бисенија
  7. Ђоковић Тијана
  8. Самарџија Радојка
  9. Берзекина Милићевић Екатарина
  10. Грујић Оливера

Ликовну колонију је иницирао и подржао Национални парк Тара уз организациону помоћ селектора Мирослава Живковића (РТС).

                                                               Извор: НП Тара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

3 × 4 =

Pin It on Pinterest