Najbolji ucenici na takmicenju iz hemije

 

Крајем фебруара почела су такмичење ученика основних школа из наставних предмета. У такмичењу из хемије учествовало је пет ученика осмог разреда и 13  седмака. Међу осмацима највише поена сакупио је Тодор Петровић (68) из ОШ “Рајак Павићевић“. Друго место поделили су Кристина Давидовић (56) из исте школе и  Лазар Трифуновић (55) из ОШ “Свети Сава“.Треће место припало је  Милошу Веселиновићу (53) и Наташи Мијаиловић (48) из ОШ “Рајак Павићевић“.  Ученике те школе припремала је Весна Ристић, а представника ОШ “Свети Сава“ Тања Радовановић. Право одласка на окружно такмичење стекао је Тодор Петровић.

Ива Стојкановић из ОШ “Свети Сава“ освојила је највише поена (88,5) међу седмацима. Довољно поена за прво место имали су и Теодора Радека ( 81) из ОШ “Рајак Павићевић“,  Виолета Радоичић ( 81) из ОШ “Стеван Јоксимовић“ Рогачица и  Нађа Станковић ( 80,5) из ОШ “Рајак Павићевић“. Сви ови ученици биће учесници окружног такмичења. Њихови ментори су Тања Радовановић, Весна Ристић и Вера Лукић.

Из физике такмичила су се само два ученика осмог разреда. Тодор Петровић из ОШ“  Рајак Павићевић“ са 54 поена био је први, а  Анђела Матић из ОШ “Свети Сава“ друга са 43поена. Вера Манојловић и Љиљана Екмешчић њихови су предметни наставници.

Међу ученицима седмог разреда прва награда  припала је  Нађи Станојевић  из ОШ “ ајак Павићевић“ са 85 поена. Миња Лукић из ОШ “Свети Сава“  освојила је другу награду са 50 поена. Трећу награду са 47 поена добила је Алекандра Вуковић из исте школе. Припремали су их Вера Манојловић и Љиљана Екмешчић. Богдан Спасић из ОШ “ Свети Сава“ добитник је прве награде међу шестацима, друга је припала  Александру Симићу из ОШ “ Рајак Павићевић“, а трећа Ненаду Вуловићу из ОШ “ Душан Јерковић“ Костојевићи. Њихови ментори су Љиљана Екмешчић, Вера Манојловић и Драган Вукашиновић.

                                                                                                     М.А.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest