Карате турнир ТАРА-ОПЕН

Карате клуб Омладинац из Бајине Баште има лепу и дугу традицију одржавања  турнира Тара опен. Ове године такмичење је одржано 20. маја у Градској хали. Било је то његово 28. издање. Наступило је 38 клубова из Србије, Црне Горе, Републике Српске и Федерације  БиХ са преко 350  каратиста и каратисткиња из млађих селекција. Учеснике  турнира поздравио је заменик председника општине Бајина Башта Миленко Ордагић, савезни селектор и тренер у КК Омладинац. Турнир је прогласио отвореним Славољуб Пипер председник Карате федерације Србије.

Миленко Ордагић
Миленко Ордагић
Славољуб Пипер
Славољуб Пипер

-Припала ми је лепа и пријатна дужност да у граду каратеа, какав је град Бајина Башта, отворим ово такмичење. Хвала свима који одржавају ову традицију, пре свих, Миленку и Недељку Ордагићу и његовим сарадницима као и локалној самоуправи која све ово подржава. Карате је све привлачнији спорт  па није ни чудо што се на турнирима окупља и по неколико стотина такмичара- казао је Славољуб Пипер.

Тара -Опен - карате, Бајина Башта

Тара -Опен - карате, Бајина Башта 02

Најмлађи учесник турнира Вукан танасијевић
Најмлађи учесник турнира Вукан Танасијевић

После вишесатног надметања, сумирани су резултати. Екипни победник 28. Тара опен турнира је КК Горњи Милановац. Друго мести заузео је КК Чачак, треће КК Ужице. Пехар за најмлађег учесника припао је Вукану Танасијевићу из КК Омладинац Бајина Башта. Иначе, резултатски највише бодова сакупио је КК Омладинац, али пошто јер он домаћин, није  бодован у званичној конкуренцији.

-Хвала свима који су узели учешће и онима који су помогли да овај турнир задржи висок рејтинг у такмичарском и организационом смислу. Све је прошло  без проблема. Виђено је пуно лепих борби – каже представник организатора и тренер КК Омладинца Недељко Ордагић.

Текст и фото: М.Андрић

СЛУЖБЕНА ЛИЦА

Карате савез Уже Србије ,за турнир Тара опен одредио је службена лица. Руководилац такмичења био је Славољуб Пипер, делегат Давид Пиптер, врховни судија Момчило Петровић, спикер  Обренко Петровић, лекар др Милосав Милосављевић. Дужност судија обвили су Милош Његић,Ђорђе Ратков, Борко Вујовић, Живан Ршумовић, Драгиша  Сретеновић, Душко Бојић, Иван Марић, Александар Станисављевић, Адам Живковић, Небојша Јовановић, Милован Јечеменица и Анђела Ђоровић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest