Разматрањем нацрта Одлуке о изменама и допунама  Одлуке о приступању  изради Плана детаљне регулације  спортско- рекреативног и пословног центра на катастарским парцелама број 1591/ 1,,2,3,4,5, 1990/1 и 712 КО Бајина Башта на седници Општинског већа, одржаној 2.јула, почели су први послови на припреми за продају општинског земљишта званог Задружне ливаде које се налази поред ОШ „Свети Сава“.

-Земљиште преко пута хотела „Турист“ је везано за спортско-туристичке садржаје. Имамо заинтресованог привредника, нашег суграђанина Благомира Јовановића и његовог сина Предрага, власнике реномиране фирме „Роломатик“ који хоће да откупе земљиште и на њему саграде отворени базен, затворени базен, хотел, трговински центар. И бунгалове. Градњом планираних објеката, град би, уз онај на Тргу, добио још један атрактиван центар. Ту је Градска хала, школа, новоподигнута црква „Светог Саве“, у близини су Вртић Невен, средње школе. У плану је да заједно са школама договоримо да деца једном седмично имају час пливања у новоподигнутим базенима. Користиће га сва деца са подручја општине-каже председник општине Радомир Филипвић.

Нови спортско-рекреативни и пословни центар се практично наслања на постојећи  центар у Лугу који ће бити реконструисан.

-У разговорима смо са ресорним министрима Расимом Љаићем и Вањом Удовичићем око обезбеђења потребних средстава. Пројект за реконструкцију је готов. Вредност радова је око 12 милиона динара. Под реконструкцијом се подарзумева и сређивање трибина на фудбалском стадиону и оном за мале спортове. Постојећи бетонски терен ће постати фудбалски јер претендујемо да будемо место са развијеним спортским туризмом. Да би екипе долазиле на припреме у наш град, потребни су и оптимални услови за рад и боравак. Власник „Роломатика“ изразио је жељу да нешто уради за свој град па ћемо настојати да му изађемо у сусрет- вели председник општине Радомир Филиповић.

                                                                                                              М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest