Купалиште на Рачи: Завршена техничка проба, наредног викенда и први купачи

Купалиште у време техничке пробеКупалиште у време техничке пробе
Купалиште пред завршне радове

„Купалиште на Рачи већ за следећи викенд биће спремно да прими све оне који желе да се у њему купају, забављају и рекреирају.“, то  је изјавио председник општине Радомир Филиповић након данашњег договора са представницима Јавног комуналног предузећа 12. септембар и више привредника који ће акцијашки, заједничким снагама, помоћи да се комплетно купалиште од око 3.500 квадрата заштити одговарајућом бојом. Радови треба да се изведу 3. и 4. јула.

Тушеви на купалишту

Пре неколико дана у Дрини је инсталиран бунар из кога ће се вода уз помоћ пумпе и цевовода слати у купалиште.

-Радови на скретању речице Раче у воденички јаз, којим ће она отицати у Дрину, су завршени. Обављена је и техничка проба купалишта пуњеног дринском водом. Том приликом многи су имали прво купање у њему. Кад га наредних дана пустимо у функцију, биће то предивно место за Бајинобаштане. Купалиште има дубину од 2,6 метара. Она се смањује како се иде даље од бране ка врху где се спушта на 30 сантиметара у делу који је намењен за најмлађу децу. Ускоро ће на једном делу купалишта бити постављени голови па ће моћи да се игра и ватерполо- каже председник општине Радомир Филиповић.

Поред купалишта постављена су три туша и кабина за пресвлачење. У близини је и ресторан са баштом у природи који може да прими преко 200 гостију.

Текст и фото: М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest