МЗ Рогачица – ГЛАВАЧИЋИМА ЈОШ 600 МЕТАРА АСФАЛТА

Detalj sa asfaltiranja puta u GlavacicimaАсфалтирање пута у Главачићима у МЗ РогачицаDetalj sa asfaltiranja puta u Glavacicima

Захваљујући лепим децембарски данима, у засеоку Главачићи из Месне заједнице Рогачица асфалтрана је нова деоница пута која води ка регионалном путу Рогачица-Дуб. Не сме се заборавити воља локалне самоуправе и упорност  људи из Главачића на челу са Јовом Миљанићем.

Прича о асфалтирању  пута за Главачиће започета је 2014. године у време када су се десиле катастрофалне поплаве у Србији па и у Бајиној Башти.

Радови су изведени квалитетно
Радови су изведени квалитетно
ештани Сретен Миљанић, Љубан Маринковић, Илија Радовановић и Миле Јанковић
Мештани Сретен Миљанић, Љубан Маринковић, Илија Радовановић и Миле Јанковић

-Те године асфалтирали смо првих 450 метара, наредне још 550 метара. Уследила је петогодишња пауза иако смо све чинили да се радови наставе. Што се каже, коцкице су нам се поклопиле тек недавно, тако да Нову годину дочекујемо са нових 600 метара асфалтне траке. Припремне радове  обавило је ЈКП „12. септембар“ из Бајине Баште, а асфалтирање је урадило такође бајинобаштанско предузеће Стандард. Захваљујемо  општини Бајина Башта, председници Весни Ђурић и целом руководству јер су успели да обезбеде свој део средстава. Ми смо наша средства сакупили раније. Преостаје нам још 1,4 километра да стигнемо до Рогачице и регионалног пута. Надамо се да више неће бити дуге паузе и да ћемо то успети да урадимо до краја 2021. године – каже главни активиста у Главачићима, члан Савета Месне заједнице Рогачица Јово Миљанић.

Нема сумње да сваки метар асфалта пуно значи засеоку Главачићи у коме  има десетак домаћинстава у којима  живе средовечни , али и млађи људи па и деца.

-Имамо и неколико случајева да су се на очевину вратили они који су дуже живели у градовима. Уредили су запуштена имања, Углавном гаје малину и подижу нове воћњаке. Имамо и људи из Кикинде и Зрењанина који су овде направили викендице у време кад није било практично никаквог пута. Наш комшија Здравко Максимовић својевремено је преко новина објавио да поклања неколико плацева онима који желе да на његовом поседу у Главачићима подигне викендицу. То је било примаљиво за неколико Војвођана. Надамо се да ће, после асфалтирања целог пута, бити још заинтересованих за градњу викендица на овом лепом месту одакле  пуца поглед на један од најлепших делова Подриња. Спремни смо да им поклонимо као што је некад то урадио Здравко Максимовић- вели Илија Радовановић.

На радовима у Главачићима нашао се и председник МЗ Рогачица Милан М. Андрић.

-Имамо доста потешкоћа са лошим путевима на подручју  МЗ Рогачица. У плану рада за идућу годину уврстићемо њихово поправљање. Верујем да ће се довршити овај пут за Главачиће и да ће се наставити радови на реконструкцији пута за Ћераниће. Надамо се да ће и још неки путеви такође бити поправљени како би и они добили асфалтну подлогу – истиче председник МЗ Рогачица Милан М. Андрић.

Текст и фото: М.Андрић

ПОМАЖЕ И РТС

На врху Главачића налази се велики телевизијски предајник Радио телевизије Србије. Пошто њихови стручњаци из емисионе технике често долазе до тог релеја ради одржавања , РТС  је пристала да помогне асфалтирање пута за Главачиће .

Vesna Djuric i Jovo Miljanic
Весна Ђурић и Јово Миљанић

-Ми смо у договору са мештанима  Главачића, као општина, склопили уговор са предузећем Емисиона техника које се брине о репетитору  постављеном у Главачићима. Они су у конструкцији финансирања ових 600 метара учествовали са  600  хиљада динара што је довољно за око 150 метара асфалта.По уговору то је прва етапа, следе наредне још две.  Уз заједнички напор , лепо време за ово доба године и упорношћу Јове Миљанића кога сам ја у шали назвала „Упорни Јово“  успели смо да се асфалтира 600 метара – каже председница општине Бајина Башта Весна Ђурић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest