Кошаркашки камп ЈУБАК овог лета у Бајиној Башти

После 30 година успешног рада на Копаонику, ЈУБАК камп преселио се у Бајину Башту крајем јуна где ће, у 8 смена са по 32 млада кошаркаша, радити до 18. августа. Ова својеврсна школа за младе кошаркаше под патронатом је Кошаркашког савеза Србије и  ФИБЕ.

-Због реновирања објеката на Копаонику, морали смо да потражимо друго место. Избарали смо Бајину Башту где имамо одличне радне услове у Спортском центру „ Браћа Милутиновић“ и смештајне у хотелу Цептер Дрина. Од велике помоћи су нам бајинобаштански Спортски савез, Туристичка организација „ Тара-Дрина“ и Кошаркашки клуб Студент – каже председник  ЈУБАК-а Милан Опачић.

Председник Опачић са тренерима Сретеновићем, Виријевићем и Станићем
Председник Опачић са тренерима Сретеновићем, Виријевићем и Станићем

Кампом руководи директор  Драгољуб Видачић, бивши кошаркаш Црвене звезде и Партизана. Са младим кошаркашима раде тренери Зоран Сретеновић, Александар Виријевић, Милутин Станић, Јовица Арсић, Микица Марковић и Драган Вуковић. У кампу бораве деца из Србије, али и из иностранства. У ЈУБАК- овом кампу поникли су многи познати кошаркаши, међу којима је овогодишњи најбољи европски играч Василије Мицић.

Рад са будућим кошаркашким бековима
Рад са будућим кошаркашким бековима

-Рад са будућим кошаркашким бековима-Радимо два пута дневно по два сата  у Градској хали са четири коша, а у вечерњем двочасовном термину користимо отворене кошаркашке терене. Изненађени смо  условима које нам пружа домаћин и гостопримством које се осећа на сваком кораку –истиче тренер Зоран Сретеновић, задужен за рад са младим кошаркашима који играју на позицији бека.

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest