Чишћење језера

ИЗВУЧЕНО ВИШЕ ОД 700 КИЛОГРАМА ОТПАДА 

Језеро Перућац смештено у подножју планине Таре, заједно са својом околином представља један од најлепших крајева Србије. Током године велики број туриста посети ово језеро, будући да је погодно за пецање, а током летњих месеци и за купање. Компанија Хенкел Србија препознала је значај овог воденог драгуља наше земље, те у оквиру пројекта „Волим реку, а ти?“, а у сарадњи са Савезом организација подводних активности Републике Србије (СОПАС) очистила језеро и том приликом извукла више од 700 кг отпада.

Овим поводом, директорка маркетинга компаније Хенкел Милица Шљиванчанин, изјавила је:

– Језеро Перућац  једно је од најпосећенијих када је у питању одмор и уживање у природи. Веома нам је стало да и будуће генерације уживају у природним лепотама истог, те се залажемо за чишћење и константно одржавање. У сарадњи са нашим партнером СОПАС, већ четврту годину заредом чистимо реке, језера и приобаља истих, са циљем да будемо одговорни према природи, која нам пружа све што нам је потребно за живот.

Са акције чишћења Перућачког језера
Са акције чишћења Перућачког језера

-Заједно са компанијом Хенкел Србија постижемо изванредне резултате у оквиру пројекта ,Волим реку, а ти?’. Осим што позитивно утичемо на заштиту животне средине, својим примером покрећемо и друге да више воде рачуна о очувању водених богатстава наше земље. Верујем да ће овај пројекат још дуго да се реализује, будући да је од изузетног значаја за све нас – изјавила је Божана Остојић, председница Савеза организација подводних активности Републике Србије.

Пројекат „Волим реку, а ти?” спроводи Хенкелов пословни сектор Цонсумер Брандс у склопу кампање „Промена почиње од нас“, а ове године биће уклоњен отпад са шест локација широм Србије.

Ана Рончевић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest