КК ТАРА-ДРИНА : Блистала Сара Ђурђић

Веома запажене резултате забележили су кајакаши недавно основаног клуба КК ТАРА-ДРИНА из Бајине Баште  наступимa на последња два јунска такмичарска викенда. Најпре су  8. јуна наступили  на првенству Србије у дисциплини спуст – класик које је одржано на Ибру у близини Краљева, тачније  у месту Маглич. У женској  јуниорској конкуренцији заблистала је извaнредна Сара Ђурђић освојивши прво место, у категорији јуниора веома добар био је и Урош Марјановић који се пласирао на пето место. Бобан Савић је наступио у сениорској конкуренцији и заузео је треће место. Бајинобаштански кајакаши су од 14. до 16. јуна учествовали на клупском балканском првенству чији је домаћин био Велес (Северна Македонија). Поново је Сара Ђурђић показала да је у одличној форми. У  конкуренцији јуниорки освојила је прво место у дисциплини класик а друго у спринт  трци, док је Андрија Ђурђић  заузео 14. место у пионирској категорији.

Бобан Савић
Бобан Савић

Бобан Савић освојио је две бронзане медаље у категорији ветерана  до 55 година. Поменута такмичења послужила су и као изборне трке за састав јуниорске и сениорске репрезентације Србије у кајаку и кануу на дивљим водама, где је Сара Ђурђић  успела да оствари две норме и тиме обезбеди учешће на Европском јуниорском првенству које се од 2. до 5. јула одржава у Швајцарској.

  – Ја сам морао да пропустим оба такмичења и трку Светског купа, због непосредне повреде  грудног мишића, тренутно сам у трећој седмици опоравка и надам се да ћу се ускоро вратити тренажним активностима како бих био спреман за други део сезоне –  каже Марко Марјановић,такмичар и тренер клуба.MARKO MARJANOVIC

Р. Б.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest