КК Дрина: Прегршт медаља на првенству Балкана

КК Дрина на првенству Балкана

После добрих резултата у Купу Србије и на државном првенству, Кајак клуб Дрина из Бајине Баште имао је  16. и 17. јуна одличан наступ на Балканском клупском првенству у кајаку на дивљим водама за све узрасне категорије.Уједно је то био и Светски куп за јуниоре и сениоре и изборна трка за састав репрезентације Србије. Све се то одвијало у македонском граду Велесу на Вардару.  КК Дрина имала је 27 својих представника које су предводили тренери Јелена Кнежевић, Живојин Станојловић и председник клуба Рајко Миливојевић.У трци К1 у узрасној категорији У 8 Марко Чолић освојио је прво место. Уједно је он био и први такмичар који је стартовао на Балканском првенству.У категорији У 10 победили су Павле Лукић и Кристијана Мијатовић, у категорији У 12 Софија Миливојевић је била прва а Мина Милутиновић заузела је друго место. У категорији У 14 Бајинобаштани су имали пет такмичара. Уна Лукић пласирала се на прво место, Невена Стојановић, Алекса Обрадовић на друго, Ивана Јеремић и Андрија Цветановић на треће. Вељко Чолић био је трећи у категорији  У категорији У 14 Бајинобаштани су имали пет такмичара. Уна Лукић пласирала се на прво место, Невена Стојановић, Алекса Обрадовић на друго, Ивана Јеремић и Андрија Цветановић на треће. Вељко Чолић био је трећи у категорији У 18.  Званични клупски резултати нису објављени до момента објављивања овог текста. Сигурно је да је Дрина освојила прво место у пионирској клупској конкуренцији. Незванично, за апсолутног клупског првака Балкана најозбиљнији су кандидати домаћи  Арка Борец из Велеса и Дрина.

КК Дрина на првенству Балкана

КК Дрина на првенству Балкана 02КК Дрина на првенству Балкана 03КК Дрина на првенству Балкана 04КК Дрина на првенству Балкана 05

КК Дрина на првенству Балкана 06

КК Дрина на првенству Балкана 07

Дринини  такмичари били су одлични и у кану наступима. У категорији Ц 1 Андрија Цветановић постао је првак Балкана. У категорији Ц 2  тандем Софија Миливојевић – Уна Лукић  такође је изборио прво место.Посада Мина Милутиновић- Невена Стојановић заузела је друго место.

-Задовољни смо  начином на који су представљали клуб, општину и Републику Србију наши такмичари на Балканијади у Северној Македонији. .Посебно смо задовољни  резултатима  пионирског женског састава који је наговестио да ће бити лепа будућност клуба.Захвални смо тренерима Јелени Кнежевић, Бранку Петронијевићу и Живојину Станојловићу  на раду који доноси вредне резултате. Хвала спонзорима и родитељима на помоћи око одласка на ово такмичење – каже Рајко Миливојевић, председник КК Дрина. Од значајнијих наредних такмичења су учешће у тркама на мирним водама у Београду и Шапцу и на Отвореном првенству Босне и Херцеговине.

М.Андрић

ЧОЛИЋ ИДЕ НА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО

У изборној трци Вељко Чолић је потврдио Б норму и тако оверио визу за  учешће на Европском јуниорском првенству у Швајцарској. Уна Лукић је потврдила А норму, али неће бити учесник Европског првенства. Савезни селектор Сретен Биљић обавестио је КК Дрину да, иако има најбоље време, Уна неће ићи на то првенство због тога што нема 15 година, а то је један од услова  за одлазак на то такмичење. Ипак, она ће се наћи у Швајцарској на Европском купу. Иначе, Уна  Лукић и Софија Миливојевић су освојиле по две златне медаље на минулом Балканском првенству.

МАРКА УЈЕЛО КУЧЕ

После трке, Марко Чолић кренуо је до оближње продавнице. На путу до ње ујело га је куче па је морао бити медицински збринут.Нови балкански шампион у категорији У 8 ипак је успео да стигне на проглашење најбољих и прими златну медаљу.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest