Богдан Ђурић и Матеја Лукић

Кајак клуб Дрина из Бајине Баште наставља са традицијом да из својих редова  даје државне репрезентативце у кајаку на дивљим водама. После пет изборних трка,четири на Ибру и једна на Трески у Северној  Mакедонији, статус јуниорског репрезентативца  Србије изборили су Матеја Лукић (15) ученик прве године Гимназије “Јосиф Панчић“ и Богдан Ђурић (16), ђак другог разреда исте школе. –  Остварио сам две норме и тако испунио услов да будем кандидат за састав јуниорске репрезентације Србије. Очекујем да ћу и ја и Богдан  имати успеха и као репрезентативци. Кајак сам заволео још у петом разреду основне школе. Отац ми је био кајакаш. Његовим путем кренули сам ја, млађи брат Павле и сестра  Уна – каже Матеја Лукић. У важне успеха убраја то што је био првак Србије у К1 на дивљим водама и што је пре две године  био и проглашен за најбољег младог спортисту Бајине Баште у избору Спортске ревије Бајине Баште ББ журнала.

Богдан Ђурић упловио је у кајакашке воде 2016. године. И он је, као и Лукић,  освојио пуно медаља на разним такмичењима.

Матеја и Богдан са клупским другом Вељком Чолићем- КК Дрина
Матеја и Богдан са клупским другом Вељком Чолићем

– Најдражи ми је  наступ на Европском купу одржаном у Северној Македонији где сам заузео друго место у јуниорској конкуренцији.Година ми је почела одлично. Једини сам у Србији јуниор који је норму за репрезентативца испунио на свих пет трка. Очекујем да ћу у јулу наступити на Европском првенству у Чешкој, заједно са Матејом-  истиче Богдан Ђурић.

Према речима председника клуба Рајка Миливојевића и члана Управног одбора КС Србије Милутина Лукића, нови Дринини репрезентативци воле да помажу младима који тек почињу да се баве кајакаштвом и наглашавају да имају још седам нових почетника.

М.Андрић

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest