Bazen 1водовод

Република Србија последњих година у значајној мери, по разним основама, помаже развој општине Бајина Башта. Њена финансијска средства, и она из буџета локалне самоуправе, доприносе побољшању  животних услова у граду, али и у сеоским срединама. -Захваљујући томе, у прошлој години урадили смо проширење базена на Глишином брду. Поред постојеће две коморе за пијаћу воду, укупног капацитета од 1.000 кубика, саградили смо трећу комору која може да прими 500 кубика воде. Радови су завршени. То проширење ће омогућити несметано снабдевање грађана водом за пиће у летњем периоду када су суше честе – каже директор ЈКП 12. септембар Дејан Филиповић. Према његовим речима, Министарство привреде финансира  и изградњу базена на Плани. Његов капацитет биће 250 кубика. Радови у вредности око  20 милиона динара су окончани.  Сада су у току радови на потпуној реконструкцији водоводне мреже у Вишесави. Њена дужина је око два километра. Сви послови биће завршени до краја 2023. године.

Нови базен Градског водовода
Нови базен Градског водовода

-У септембру ове године конкурисали смо код Министарства привреде  за средства од 50 милиона динара  која су потребна за аутоматизацију комплетног водовода. Наш пројекат ушао је у круг приоритетних  па очекујемо повољно решење и извођење радова у 2024.години – истиче  директор Дејан Филиповић и наглашава да у радовима на Глишином брду и Вишесави локална самоуправа учествује са по 20 милиона динара.

Sa dogovora u Ministartstvu privrede
Са договора у Министарству привреде

ВОДОВОД ДО РОГАЧИЦЕ

Водоводна мрежа биће проширена и на две сеоске месне заједнице, Црвицу и Рогачицу.  У току је израда прве фазе пројекта којим је планирано да водовод стигне до Кривог вира. Базен од 250 кубика биће лоциран у Црвици. Током наредне године обавиће се пројектовање друге фазе тог водовода од Кривог вира до школе у Рогачици.

-Изградња водовода до Кривог вира коштаће 64 милиона динара. За та средства конкурисаћемо у 2024. години код Министарства привреде и  Републичке дирекције за воде- каже  Дејан Филиповић, директор ЈКП 12.септембар, предузећа којем је општина поверила послове у комуналној области.

М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest