етаљ-са-такмичења-риболоваца-1024x683

У децембру је почела продаја риболовачких дозвола за календарску 2024. годину. Дозвола за прву категорију кошта 9.000 динара. То је више за 2.000 у односу на цену дозволе за текућу годину. За жене и пензионере преко 65 година старости, цена дозволе је 4.500 динара. За лица млађа од 18 година  она износи 800 динара., Дневна дозвола коштаће 1.300, а вишедневна  2.600 динара. Све врсте ових дозвола  важе за пецање на свим водама, осим у заштићеним подручју какво је , на пример, Национални парк Тара,  где дозвола кошта 5.500  динара.

МРЕНА НА ПУТУ ОПОРАВКА

Старији риболовци сећају се времена кад је Дрина била богата мреном. У последњих двадесетак година стање се променило. Та рибља врста  је практично десеткована највише због загађивања воде и најезде корморана.

Rade Marković
Раде Марковић

– Сада је ситуација повољнија. Мрене опет има, али не као некада. Очекујемо да ће њен опоравак бити потпун. Знак да све иде у добром правцу је и недавно упецана мрена од 4,2 килограма у Перућцу на делу Дрине званом „Под шљивама“ – каже Раде Марковић, рибочувар запослен u CASSINI FISHINGU, фирми која газдује  рибарским подручјем Колубара у коме се налази и Дрина.Тај леп примерак мрене упецао је Раде Ђаковић из Бајине Баште. Замарао ју је петнаестак минута док је није извукао на обалу. За мамац користио је хлеб.

М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest