Ribolov 4Ribolov 4

Организација спортских риболоваца Младица из Бајине Баште, 28. маја на језеру Перућац, успешно је организовала традиционални Пролећни куп у пецању рибе удицом на пловак. Учествовала су 52 риболовца у четири узрасне категорије.Ribolov 2

У конкуренцији старијих пионира прво место освојио је Урош Средојевић. Он је упецао 4 килограма и  465 грама рибе.  Друго место заузела је Емилија Средојевић  (3.480) ,треће Нина Максимовић ( 2.480). У конкуренцији млађих пионира победник је Никола Милекић ( 2.450).  Михаило Митровић ( 1.485) је други, а Василије Ивић ( 1.340) је трећи.  Међу надама победница је Неда Вуковић ( 1.855). Следе  Митар Митровић ( 1.815) и Вукашин Мићовић ( 1.765). Љубинко Вуковић  је и ове године победио  у категорији пензионера. Упецао је  1.749 грама рибе. Друго место освојио је Златко Јанковић са 1.605 грама, треће Велисав Јовановић са 1.460 грама упецане рибе. Првак стазе је Урош Средојевић.

Ribolov 1

 

– Све је прошло према очекивањима. Пријатно изненађење је масовност па су сва места на такмичарској стази била попуњена укључујући и она на понтонима. Имамо намеру и да Пролећни куп  буде отворен и за такмичаре из Чајетине и Љубовије, они су  изразили жељу да дођу, проблем нам је недостатка  места на стази. Сметају нам и пловни објекти  постављени  на делу језера намењеном за спортско такмичење у риболову – каже Миломир Марјановић, председник ОСР Младица. Љубинко Вуковић просто је претплаћен на победе у категорији пензионера. -Имао сам  непогодно место на стази извучено жребом, али сам успео да будем најбољи са мањом предношћу над конкурентима  у односу на прошлу годину- вели Љубинко Вуковић.

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest