Градска галерија у Ариљу: Успешан наступ УГ „Дрина етно-арт“

Успешан наступ наших ликовњака на регионаклној смотри у АриљуУГ "Дрина етно-арт" на Смотри у Ариљу са члановима жирија

Двадесета Смотра ликовног стваралаштва аматера Златиборског округа отворена 23. новембра у Градској галерији у Ариљу

Учешће на овој традиционалној манифестацији узели су представници осам општина – Ариља, Пожеге, Ужица, Сјенице, Бајине Баште, Чајетине, Нове Вароши и Пријепоља, скупа 34 уметника са 58 радова…

Бајина Башта је, уз Ариље, имала девет учесника, те је по томе, уз домаћина, била најбројнија. Својим радовима представили су се чланови Удружења грађана „Дрина етно-арт“: Горан Екмешчић, Стево Јосиповић, Слађан Игњатовић, Јелисавета Петровић, Миломир Даговић, Момчило Стефановић, Мирко Узелац, Горан Радовановић и Владисав Биљић.

Селекциона комисија  у саставу – Љубивоје Јовановић и Александар Митровић, мастери ликовне уметности и Сања Софијанић, историчар уметности, прву награду су доделили Весни Матовић из Ужица, за уље на платну „Водице“, другу Мухамеду Ровчанину, Нова Варош, за типографију „Пожуда“, а трећу Горан Радовановић из Бајине Баште за скулптуру „Сова“.

Смотра- Ариље. Горан Радованопвић, трећа награда за скулптуру у дрвету
Горан Радовановић, трећа награда за скулптуру „СОВА“

Специјална награда је додељена Срђану Симеуновићу за објекат од дрваца и палидрваца „Авалски торањ“.

Међу пет похваљених аутора су и чланови УГ „ДЕА“, Слађан Игњатовић и Стево Јосиповић…

– Несмањено интересовање за учешће на овој манифестацији, најбоља је потврда организатору, уметницима и публици да је реч о добром и исправном пројекту у смислу у ком је трајност примаран параметар квалитета, рекла је у поздравној речи Сања Софијанић, уредница ликовног програма Градске галерије у Ариљу.

     ББГ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest