Галерија Установе „Култура“- Изложба УГ „Дрина етно-арт“  

Са отварање изложбе

И ове године, традиционално пред новогодишње празнике, чланови Удружења ликовних стваралаца „Дрина етно-арт“ из Бајине Баште су у галерији Установе „Култура“ приредили занимљиву колективну изложбу слика и скулптура. На отварању изложбе се окупио велики број љубитеља ликовне уметности, што је свакако пријатно освежење за овакве културне догађаје.

Бајинобаштанској публици je овога пута своје радове изложилo чак 15 уметника, девет из Удружења и шест пријатеља из Чајетине, Ужица и Челарева. Међу њима су два скулптора, Мирко Узелац и Милоје Васић – Русија, и сликари: Андријана Ђенић, Горан Екмешчић, Валерија Арсов, Мира Марковић, Мира Петаковић, Виктор Зубко, Драган Перовић – Реј, Слађан Игњатовић, Ђорђе Станић, Бојан Илић, Владисав Биљић, Јордана Хана Стојкановић и Лена Ивановић.

Реч- две о изложби Дрине етно-арт у Бајиној Башти
Реч – две о изложби

–  Важно је напоменути да је Удружење „Дрина етно-арт“ једино у Златиборском округу које успешно ради и окупља овако велики број чланова и пријатеља. Овде бих се посебно захвалио нашим пријатељима који нас и даље подржавају, сарађују са нама и учествују на нашим изложбама. Посебно је значајно што се међу девет уметника из Бајине Баште налазе и троје који први пут излажу своје радове – рекао је Владисав Биљић, председник Удружења.

Одушевљена публика: Изложба Дрина етно-арт
Одушевљена публика

До сада је у организацији Удружења, које постоји и опстаје од 2008. године, приређено двадесетак колективних и самосталних изложби, а чланови Удружења су веома често узимали учешће и у раду ликовних колонија и других смотри ликовног стваралаштва. Својим радовима су освајали и бројне награде и признања.

 

О. Додић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest