Гимназија- Бајина Башта
Његош Николић са директором школе Јованом Ђурићем

 

Лепа вест из Фондације „Снежана и Владе Дивац“ стигла је у Гимназију „Јосиф Панчић“ из Бајине Баште, тачније њеном ученику другог разреда природно математичког смера Његошу Николићу. Фондација је изабрала њега за једног од својих стипендиста..
-Освојио сам ове године треће место на Републичком такмичењу из српског језика у Тршићу. Пуно ми је помогла моја професорка српског језика Гоца Ђурић. Бавим се спортом. Играм кошрку у KK Студент из Бајине Баште. Kонкурисао сам за стипендију код Фондације “Снежана и Владе Дивац“. Испунио сам критеријуме па ћу 10 месеци имати стипендију на месчном нивоу од 10 хиљада динара. То ће ми много значи. Недавно сам био четири дана на волонтирању у кошаркашком клубу Партизан из Београда и учествовао у тренинзима и припреми утакмице који су црно- бели играли против Тофаша из Турске. Трудићу се да будем успешан у школи и на спортском пољу- каже Његош Николић.
О Његошу бираним речима говори директор Гимназије „Јосиф Панчић“ Јован Ђурић.
-Реч је о одличном ученику и младом човеку, талентованом кошаркашу. Kроз цело досадашње школовање бележио је искључиво одличан успех. У основњ школи такође је имао одличне резултате на такмичењима из наставних предмета. И тада је освојио треће место на Рпубличко такмичењу као ученик седмог разреда- истиче Јован Ђурић.
Ово је први случај да неко са подручја општине Бајина Башта добије стипендију од Фондације „Снежана и Владе Дивац“.
                                                                                         Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest