Преминуо 12-годишњи Деспот Лазић- ДЕЧАК ЛЕПТИР ИЗГУБИО ЖИВОТНУ БИТКУ  

ДЕспот Лазић Фото.М.ЦветковићДЕспот Лазић Фото.М.Цветковић

 

Деспот Лазић (12), дечак из Бајине Баште који је боловао од неизлечиве болести коже, преминуо синоћ на Институту за мајку и дете у Београду, после компликација на срцу која је изазвала његова основна болест.

Неколико дана Деспот је био без свести, прикључен на апарате, и иако су лекари чинили све да га спасу, у томе нису успели. Дечаку је током данашњег дана два пута стало срце, лекари су радили реанимацију, али помоћи за храброг дечака, нажалост, није било.

Деспоту Лазић је од рођења боловао од болести зване булозна епидермолиза. Од главе до пете Деспот је био прекривен ранама.

– Треба бити психички јак, па сакрити сузу док си уз њега. Тек када га савлада сан, добро се исплачем, па и ја одем на спавање. Свако јутро нова нада, али и ње је све мање – причала је Деспотова мајка.

Како је дечак растао, тако су ране и модрице бивале све веће, болније и крвавије. Таман када се једна смири, на другом делу тела – леђима, грудима, рукама, челу, лицу, свуда где има коже, букнула би нова. Због болова и свраба Деспот већ неко време није могао да стоји и хода, стигла га је и анемија. Унутрашње органе спопали су пликови, због чега је дечак могао да једе само кашасту храну. Болест није дозвољавала правилан рад прстију, па су му они и на рукама и на ногама срасли један за други.

Последњих недеља Деспот је био на Институту за мајку и дете. Његово здравствено стање се нагло погоршало и иако је тим лекара дао све од себе да помогну дечаку лептиру, у томе нису успели.

 

 (извор: Србија данас)

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest