Десет година Установе „Култура“ – КАБАРЕ ЗА ЈУБИЛЕЈ

Захвалнице за јубилејДесет година постојања Установе Култура

Установа „Култура“ је свечано и скромно обележила првих 10 година успешног рада.

На свечаном коктелу, у клубу Установе, директор Милован Јездић  захвалио је свима који су до сада сарађивали са „Културом“ и допринели њеном раду, Никола Васиљевић, први директор ове установе у време њеног оснивања, поделио је захвалнице „за подршку у досадашњем раду“.

Захвалнице су добили: општина Бајина Башта, ХЕ „Бајина Башта“, НП „Тара“, ЈКП „12. септембар“, Спортско-туристички центар, Народна библиотека „Милош Требињац“, Дечји вртић „Невен“, Канцеларија за младе, РТВ „Прима“, ББ глас, КУД „Миленко Топаловић“, Музичка радионица „Арт момент“, Хотел „Турист“, Бранко Мијановић, Јован Јелисавчић, Данијела Матић, Владимир Јовановић и Горан Стеванетић.

Установа „Култура“ је основана 21. маја 2009. године, а са радом званично отпочела 1. децембра исте године, када је започела са организацијом првих културних активности. Од тада па до данас „Култура” је организовала и спровела неколико десетина културних садржаја, а нису ни занемарљиви радови на санацији и адаптацији простора Биоскопа и Дома омладине.

Поводом јубилеја Установа „Култура“ је припремила и пригодан петодневни програм: цртани и дугометражни филм, концерт КУД-а „Миленко Топаловић“, вече акустике „Шиме и Мунго“, представа за децу. Посебан догађај био је кабаре познатог глумца Рада Марјановића са Тањом Бошковић и Љиљаном Стјепановић. Кабаре је осмишљен као музичко-литерарни перформанс, на ком су извођени текстови Душка Радовића, Моме Капора, Матије Бећковића и других, праћени  легендарним хитовима Про-артеа, „Нових фосила“, као и музиком из култног филма „Балкан експрес“.

 

                                                                                                              И. Додић

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest