Данас свршени ученици осмог разреда из основних школа обављају избор средњих школа попуњавајући листу жеља. Тако ће бити и сутра.

-Из наше школе листу жеља понуниће 100 ученика и њих осам из ОШ “ Коста Тодоровић“ Скелани, Република Српска. У питању су четворогодишње и трогодишње средње школе са подручја општине Бајина Башта и целог Златиборског округа. Оба дана листе жеља попуњавају се од 8-15 часова. Очекујемо да ће ученици уписати жељене школе. Желимо им пуно успеха при упису и даљем школовању – каже директорка ОШ “ Свети Сава“ Маријана Лукић.

Упис у ОШ „Рајак Павићевић“

Листе жеља попуњавају се и у осталим основним школама са подручја општине Бајина Башта, округа и целе Србије.

-И код нас је упис почео на време и тече по плану. Жеље ће исказати 83 осмака из Матичне школе и њих 13 из Издвојеног одлељења „Милорад Благојевић“ Пилица. Већини ученика прва жеља је да упишу једну од средњих школа у Бајиној Башти- вели директор ОШ “ Рајак Павићевић“ Драган Ресимић.

Бајонобаштанске средње школе нуде укупно 210 места за будуће ученике првих разреда . Гимназија „ Јосиф Панчић“ понудила је укупно  90 места. Уписаће два одељења друштвено-језичког смера и једно  природно-математичког.

У Техничкој школи има 120 места за будуће прваке. У четврогодишњем школовању су одељења за звање економског техничара, машинског техничара за компјутерско конструисање и туристичко-хотелијерског техничара. У трогодишњем трајању је одељење са 30 ученика од чега 15 са занимањем аутомеханичар и 15 са звањем механичар грејне и расхладне технике.

Данас,  на Видовдан, традиционално се деле књижице, похвале и награде за остале ученике из основних школа.

Текст и фото. М.Андрић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest