Црвица: Вуковићи узорни спортски риболовци

ByББ ГЛАС

31. јануар 2024.
Породица ВуковићПородица ВуковићПородица Вуковић

Ретки су случајеви да се отац, син и унука баве спортским риболовом. Такав пример забележили смо у Црвици у породици Љубинка Вуковића. Он је своје богато риболовачко искуство стицао на Дрини од ране младости. Редован је учесник на такмичењима које организује  УСР Младица из Бајине Баште. Последњих неколико година вишеструки је победник Пролећног купа у категорији пензионера. Лане је победио са упецаних 1.749 грама рибе. Његов син Жељко такође је одличан спортски риболовац. Стални је члан екипе ОСР Младица и победник на више такмичења. Каже да му је посебно драга златна медаља са МОСИ. Љубинкова унука Јелена је кренула очевим и дединим путем.

-Уз њих сам заволела риболов. Такмичила сам се више пута на Пролећном купу и побеђивала. Кад год имам слободног времена, и када је дозвољено пецање, ја сам на Дрини. То ми је најлепши хоби –каже Јелена Вуковић.

М.А.

ФУДБАЛ

      Иако је сада стрaствени и веома успешан пецарош, Љубинка Вуковића –Шиљу старији љубитељи спорта памте и као изванредног фудбалера. У први тим бајинобаштанске Слоге ушао је средином шездесетих година заједно са МићомЖивановићем, Мићом Васиљевићем, Милцом Марковићем, Радом Сарићем, Вељом Божићем, Сретеном Божићем, Драганом Максимовићем – Босанцем, Николом Мијатовићем. Та генерација, коју је предводио тренер Витомир Павићевић – Вицко, Слогу је  1966. године увела у виши ранг, из Подсавеза у Западно-моравску зону.Откровење те сезоне био је Никола Мијатовић- Рус.

ФК Слога 1969. Други с лева, чучи Љубинко Вуковић- Шиљо
ФК Слога 1969. Стоје слева: С. Мијановић, Н.Марковић, Р. Пуртић, Љ.Јовановић, Н.Павловић, tренер Витомир Вицко Павићевић. Чуче:Д.Ивановић, Љ. Вуковић, Р. Крсмановић, Н.Димитријевић, Б.Кулашевић, Д.Севић и М.Васиљевић

Р. Б.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest