Братунац, успех пензионера Бајине Баште на Дринском купу

Такмичењре пензионера на Дринском купу у БратунцуТакмичењре пензионера на Дринском купу у Братунцу

 

Новоосновани Дрински куп за пензионере из 10 општина са десне и леве обале Дрине, на старту је оправдао очекивања. Екипе представника трећег доба такмиче се у осам дисциплина. Четири општине су домаћини са по две дисциплине, а Бајина Башта биће домаћин проглашења генералног пласмана у екипној и појединачној конкуренцији.

Едита Ђорђевић

Братунац је био домаћин трећег кола  у оквиру којег  се надметало у брзом ходању и шаху. У брзом ходању прво место заузела је екипа Власенице. Бајина Башта је била друга,  Братунац трећи. Следе Милићи, Сребреница, Љубовија, Бања Ковиљача, Мали Зворник, Зворник и Лозница. Боје бајинобаштанске екипе бранили су Милош Петричевић, Стана Матић, Љубинка Максимовић и Обрад Ђоковић.

-Први пут сам са екипом Бајине Баште. Било је лепо и успешно. Последње коло одлучиће екипног првака. Најближи победи смо ми и Власеница-каже Обрад Ђоковић.

У шаху победа је припала Зворнику, други је Мали Зворник, трећи Братунац, четврта Бајина Башта, за њу је наступила Едита Ђорђевић. Следе  Сребреница, Милићи,  Љубовија, Власеница и Бања Ковиљача.

– Остало је још једно коло у Сребреници где ће се одржати такмичење у пикаду и бацању плочице. За Дан пензионера Бајине Баште, 12. септембра, планирано је проглашење најуспешнијих екипа и појединаца у Дринском купу. Пре тога имаћемо такмичење у оквиру Удружења где очекујемо осам екипа. Потом идемо на Мини олимпијаду Златиборског округа у Севојну- вели председник Удружења пензионера Бајина Башта- Недељко Ракић.

                                                                                                                                 М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest