Божо Марковић победник на Новогодишњем митингу АК Црвена звезда

Нови трофеј Божидара Марковића: Злато на НГ митингу Црвене звезде

     У прелепој атмосфери атлетске дворане на Бањици, одржан je осми по реду „Новогодишњи митинг“ Атлетског клуба „Црвена звезда“. Више од 500 такмичара из Србије и региона показало је ниво спортске форме пред почетак нове такмичарске сезоне. Божидар Марковић, члан АК “Аутоцентар” из Бајине Баште још једном је блистао   у дисциплини скок у вис.  Освојио је прво место и златну медаљу прескочивши  2,08, друго и треће место припало је  Јасмину Халилију из БиХ и Николи Мујановићу јуниору новосадске Војводине  са резлтатом 2,04.

Чак три државна рекорда је оборено на овом такмичењу. Ангелина Топић, чланица AK „TOP JUMP“ оборила је национални рекорд Србије за млађе пионирке у дисциплини скок у вис, прескочивши за тај узраст сјајних 1,65м. Члан АК „Морнар“ из Бара Данило Вујичић  оборио је пионирски државни рекорд Црне Горе на 60м резултатом 7,62, док je Лука Ивчић  из Републике Српске истрчао пионирски рекорд БиХ у дисциплини 800м.

 Атлетичарка Црвене звезде Милана Тирнанић се после више од годину дана у великом стилу вратила на стазу са сјајних 7,49с на 50м. Друга је била Ања Ковач  са 7,90с док је Ивана Петковић освојила бронзу са једном стотинком слабијим резултатом. Звездина јуниорка Ања Лукић победила је на 60м за јуниорке испред Тамаре Вулетић из Партизана и сестре Саре Лукић. У спринтерским дисциплинама код мушкараца прво место је узео Немања  Булајић Add Slider ЦЗБ (7,07), други је Петар  Милинковић  ВНС (7,09) док је трећи Иван Марковић  П45 (7,11). У јуниорској конкуренцији победио је Михајло Мандић испред Тихомира Ђорђевића и Милоша Радојковића. У млађе јуниоској конкуренцији злато је освојио такмичар из Прњавора Милан Видовић  са 7,15, сребро је освојио  Стефан  Каљуш ЦЗ (7,24) а бронзу Лука Бабић  (7,48).

Занимљивио је било на 60м препоне за сениорке. У првој трци у сезони такмичарка Црвене звезде Ивана Петковић (8,51) је за 6 стотинки победила Милицу Емини из новосадске Војводине.

У  бацање кугле се водила велика борба. Победио  је члан Борца из Бања Луке Александар Новаковић испред звездаша Вељка Недељковића и Милана Јотановића. После дужег времена на такмичење у Србији је изашао и Марко Перић који студира у Америци. Код јуниора је победио такмичар из БиХ Нермин Штиковац (18,57). Други је био Ристо Дробњак  из Бијелог Поља (18,17) док је треће место узео  Богдан Здравковић  (18,19) из Власотинца.На 1500м истакао се такмичар Источног Сарајева Стефан Ћурковић  (3:52,09). Други је био  Мирослав Дукадиновић ОАК Београд а трећи Милош Драговић  из Црне Горе. Сјајне трке виђене су у конкуренцији атлетских школа А, Б и Ц.   

 

       Извор: Званични сајт Атлетског клуба Црвена звезда, Београд

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

4 × пет =

Pin It on Pinterest