Ремонти обављени квалитетно и на време

Радови на замени топловода кроз град биће завршени на време. Свака деоница испитивана више дана

И поред високих цена енергената (цена мазута у овом тренутку је 112,36 дин/кг), „ББ терм“ је набавио почетне количине мазута. Цистерне од 200 тона су пуне и спремне за почетак грејне сезоне.

–  Мазут је Влада Републике Србије билансирала за потребе топлана, а „ББ терм“ исказао потребу за 400 тона. Ове количине добићемо у виду зајма а који  „ББ терм“ у потпуности , с каматом, мора да врати. На састанку у Влади су били председница општине Весна Ђурић и Велимир Радовановић, представник „ББ терма“. Остатак мазута за наступајућу грејну сезону ће се набавити на тржишту, расписана је јавна набавка која је у току. Укупне потребе мазута за целу грејну сезону износе 950 тона – каже Предраг Анђић, директор „ББ терма“ – Што се тиче школске котларнице која користи угаљ, а потребе износе око 1000 тона, јавном набавком смо добили поузданог добављача са којим од раније имамо добра искуства. Угаљ је већ почео пристизати. На депоу котларнице сада је више од 100 тона, а до почетка грејне сезоне очекујемо и преко 200 тона угља.

Посебан проблем је, како Анђић истиче, цена угља. Домаћи угаљ је поскупео за 70 одсто, а „руски“ чак два и по пута, свакако због рата у Украјини. У сличним невољама су и остале топлане.

„ББ терм“ има устаљен ток припрема за грејну сезону, кога исказује у својим плановима. Припреме се успешно спроводе, чак и преко очекивања, захваљујући приходима у протеклој години од Паркинг сервиса. Ту се пре свега мисли на ремонт резервног измењивача, промене неких већих вентила, сервисирање мазутних пумпи, што је раније неколико година одлагано.

Топлана- ремонти

У току су и интензивни радови на замени топловода кроз град. Директор „ББ терма“ тврди да ће цевовод бити завршен на време:

– Руководство општине је храбро ушло у овај посао, финансирали га и довели до краја. Бенефит ће трајати годинама, за оне који се греју на топлану а и остале грађане који ће се уверити да више неће бити „сваки час, копање“.  Губици у систему ће бити неупоредиво мањи. Постоји мишљење да су ови радови предуго трајали. Сваки озбиљан посао мора да се ради озбиљно и мора да траје, поготово у делу испитивања. Свака деоница је испитивана више дана. Не кажем да није било несналажења, али је најважније да се посао на замени топловода кроз град приводи крају. Уосталом, знање и искуство у томе освојило је наше Комунално предузеће, а то ствара пут да се у скорој будућности замене и други краци топловода – наглашава директор Анђић.

 

О. Додић

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest