5. седница Општинског већа: ДОБРО ПУЊЕЊЕ БУЏЕТА

Са 5, седницеСа 5, седнице Општинског већаСа 5, седнице

На 5, седници Општинског већа, одржаној, 3. октобра, председница  општине Весна Ђурић истакла је да  је пуњење буџета у првих шест месеци текуће године било добро и да се креће око 57 посто. Већници су усвојили  Одлуку о изради Програма развоја туризма  општине Бајина Башта  за период 3023-2027. година. За носиоца  израде Програма  и за предузимање  свих потребних мера ради његове реализације, одређена је Туристичка организација Тара- Дрина.  Председница општине донеће  решење о образовању  тима за израду Програма развоја туризма за поменути период. На истој седници  усвојен је нацрт Одлуке о покретању поступка давања у закуп непокретности, објекта од 113 квадрата,  у јавној својини  општине Бајина Башта непосредном погодбом. Реч је о постојећој згради на  парцели 2327  КО Бајина Башта коју ће у својству  закупца користити Удружење деце са сметњама у развоју. Именована је и комисија, на челу са Јеленом Тошић, која ће спровести тај поступак. Министарство  пољопривреде, шумарства и водопривреде дало је сагласност на Програм подршке за спровођење пољопривредне политике руралног развоја општине Бајина Башта за 2022. годину. Већници су подржали иницијативу за оснивање Привредног савета.

Председница Општине и ОВ Весна Ђурић
Председница Општине и ОВ Весна Ђурић
Директорка ПУ "Невен" Раденка Лазић
Директорка ПУ „Невен“ Раденка Лазић

Општинско веће  размотрило је  Извештај о раду Предшколске установе Невен  у 2021/22. години и Годишњи план рада те установе  за 2022/23. годину. Краћа образложења дала је директорка те установе  Раденка Лазић. Он је истакла бројне активности  које су допринеле  стварању бољих услова за рад и нагласила да је недовољан капацитет за пријем деце највећи проблем. Тренутно је на листи чекања преко 200 деце.

МИЛОШ ЈЕЛИСАВЧИЋ ГЛАВНИ УРБАНИСТА

Председница општине Весна Ђурић предложила је за Главног урбанисту општине Бајина Башта  Милоша Јелисавчића, дипломираног  инжењера архитектуре. Веће је то једногласно прихватило. Коначну одлуку донеће Скупштина општине Бајина Башта. Јелисавчић је је од јануара 2012. године запослен на пословима урбанизма. Председник јер Комисије за планове општине Бајина Башта.

НОВА ЦЕНА ВОДЕ

Јавно комунално предузеће 12. септембар затражило је повећање цене воде за домаћинства и предузећа. Веће је то прихватило са корекцијом. Уместо тражених 90 динара по кубику утрошене воде за домаћинства , одобренна је цена од 85 динара. Предлог за предузећа био је 100 динара по кубику, после корекције  прихваћена је цена од 95 динара.

Текст и фото: М.Андрић

ИНИЦИЈАТИВА ЗА ЛУЧКУ КАПЕТАНИЈУ

На подручју Србије има 12 лучких капетанија. Општина Бајина Башта припада Лучкој капетанији Сремска Митровица.С обзиром на удаљеност  од Бајине Баште, она није у могућности да на задовољавајући начин одговори на потребе овог дела Србије. Био је то један од главних разлога што су одборници СО Бајина Башта покренули иницијативу да се образује нова Лучка капетанија са седиштем у Бајиној Башти .Она би пружала услуге и општинама Љубовија, Мали Зворник, Ариље, Косјерић, Нова Варош, Пожега, Прибој, Пријепоље, Сјеница, Чајетина и Град Ужице.

МИХОЉСКИ  СУСРЕТИ СЕЛА

Установи Култура поверава се организација нове манифестације под називом Михољски сусрети села. Њу је иницирало Министарство за бригу о селу. Оно и обезбеђује средства за њену реализацију.Установи Култура раније су поверене манифестације  Сретењски сусрети села, Смотра драмског аматерског стваралаштва  Златиборског округа, Летње вечери, Дани Раче украј Дрине и Дринин дан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest