ШК Бајина Башта - Школа шаха

Шах клуб Бајина Башта  има бројне планове за 2023. годину. После више година , у плану је  одржавање клупског првенства и Меморијала „ Милорад Шоботовић Шоле“. Радиће се на консолидацији сениорске екипе како би могла да се бори за прелазак у виши ранг. У овогодишњем првенству Треће лиге Централне Србије –група Запад  освојено је шесто место са 15 бодова. То је солидан резултат. Био  би сигурно и бољи да је екипа могла да наступи у комплетном саставу.

-Доста пажње поклонићемо раду Школе шаха. Упис је почео. Очекујемо да ће доста дечака и девојчица уписати се у њу. И за њих ћемо организовати  првенства и турнире – каже секретар ШК Бајина Башта Владимир Васић, шаховски инструктор .

Владимир Васић, Срђан Јелисавчић и Миливоје Миливојевић
Владимир Васић, Срђан Јелисавчић и Миливоје Миливојевић

Љубитеље шаха обрадовала је вест да ће се од 6-14 децембра у Бајиној Башти одржати појединачно првенство Србије  у мушкој и женској конкуренцији. Биће то по рејтингу до сада највећа шаховска манифестација у граду на Дрини. Првенство ће се играти у хотелу Цептер Дрина.

М.А.

ПРВЕНСТВО ЗЛАТИБОРСКОГ ОКРУГА

У Ариљу је 19. новембра одржано појединачно првенство Златиборског округа. Међу 55 такмичара било је и седам представника ШК Бајина Башта. Највише успеха имао је  Небојша Ђоковић. Он је заузео 11. место. Мирослав Минић био је 17, Владимир Васић 16, Драган Мијановић 21, Миленко Илић 36, Едита Ђорђевић 39, Владимир Росић 47.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest