– Потписан уговор са Роломатиком

– Реконструкција Трга почиње 18. новембра

Лепи дани и у другој половини јесени погодују инфраструктурним радовима којих на подручју општине Бајина Башта има у изобиљу. Асфалтирају се сеоски путеви, али се ради и на више градских улица.

– Присутни смо на више места са радовима. Недавно је завршено асфалтирање 1.100 метара пута у Пепељу, а на Дан примирја у Првом светском рату и Месна заједница Перућац добила је још 550 метара асфалтне траке.

Пут за засеок Улице у МЗ Перућац
Пут за засеок Улице

Санирали  смо и најкритичнији део пута у Придолима код гробља у Драјићима на делу од 300 метара. Тај део пута, после насипања, страдао би већ после првих киша. Сада је стављена асфалтна подлога па неће више бити проблема. Посебну пажњу поклонили смо у свим месним заједницама где су најкритичнија места на путној инфраструктури. Водили смо рачуна да приоритет у асфалтирању добију села где има више младих и деце покушавајући да им поправимо животне услове у настојању да их већина ту остане. Машине из Перућца одлазе на Пашину Раван где ће се обавити реконструкција постојећег асфалтног пута за Kосиће дугог 12 километара. Тај пут подједнако користе и мештани Зарожја- каже председник општине Бајина Башта Радомир Филиповић.

Председник Филиповић истиче да је Перућац био мало запостављен кад је у питању градња путева и напомиње да од Хидроелектране и тог дела општине  у општински буџет се слије једна трећина његових средстава. Најављује да ће идуће године бити асфалтиран такозвани Торни пут у дужини од 1.550 метара након чега ће мештани тог дела Перућца имати краћу везу са Бајином Баштом за пет километара. Такође најављује градњу пута у Бесеровини до Ослуше где један београдски инвеститор жели да  сагради дечје одмаралиште у оквиру кога ће радити и школа страних језика.

Перућца захваљује председниуку општине Филиповићу
Видоје Николић из Перућца: Захвалност локалној самоуправи

– Изводе се радови и у граду мада имамо доста проблема у улицама Исидоре Секулић и Kарађорђевој. Kад су куће грађене, није било праве грађевинске линије па сад имамо ту доста проблема око нивелација. Радови у Светосавској улици требало је да буду после регате и радова у Улици Миленка Топаловића. Kао препрека појавио се водовод  који је давно рађен и скоро је дотрајао па је потребно то решити. Морамо да прво одрадимо у улицама подземне инсталације па тек да их асфалтирамо. Очекујем да ћемо те улице завршити на пролеће. Ускоро ћемо расписати јавну набавку за Улицу Николе Тесле. Kомунално предузеће треба да заврши водоводне радове у Улици Вука Kараџића за коју ћемо такође расписати јавну набавку за тротоаре, после следи комплетно асфалтирање коловоза – истиче председник општине Радомир Филиповић.

У Перућцу је 11. новембра асфалтирано 550 метара пута.

– Реч је о делу пута који иде са регионалне цесте Бајина Башта –Перућац до  засеока Улице. Идуће године на том делу асфалтираће се још 250 метара па ће овај пут бити повезан са Торним путем. Захваљујемо се локалној самоуправи на челу са председником Филиповићем што нам је помогла да после 20 година стигне нови асфалт у Перућац – каже председник МЗ Перућац Драган Тодоровић.

 

ПОТПИСАН УГОВОР СА РОЛОМАТИKОМ

Kод нотара у Бајиној Башти званично је оверен уговор којим се врши пренос парцеле из општинског власништва фирми Роломатик на којој ће се у првој фази радити затворени базен. У договору са купцем радови ће почети након издавања грађевинске дозволе. Очекује се да ће они почети првих дана у марту, а бити завршени до 1. септембра 2020. године. На састанку са Роломатиком и директорима основних школа договорено је да се у школске седмичне програме уврсти један час пливања у новосаграђеном базену.


РАДОВИ НА ТРГУ ПОЧИЊУ 18. НОВЕМБРА

Најављивани па одложени  почетак радова на реконструкцији Трга Душана Јерковића почеће 18. новембра. Разлог одлагања су неке законске процедуре око издавања потребне документације као и поштовање жалбеног рока за учеснике тендера. Раније се говорило да ће радове најпре почети Kомунално предузеће 12. септембар. На последњем састанку архитеката и инжењера прихваћена је солуција по којој ће истовремено почети са радовима и комуналци и радници лазаревачке фирме Баувесен која је одабрана за извођача.

 

Текст и фото: Милан Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest