Бајина Башта: Општинска такмичења за основце из физике и страних језика

Нађа Станоковић и Тодор ПетровићНађа Станковић и Тодор Петровић

 

Општинско такмичење из наставних предмета за ученике основних школа са подручја Бајине Баште у овој школској години, почело је 23. фебруара.  Основна школа „Свети Сава“ била је добар домаћин надметања из физике и страних језика. Учешће су узеле само градске школе.

У конкуренцији ученика шестих разреда из физике прво место освојила је Нађа Станковић из ОШ „Рајак Павићевић“.  Из исте школе је трећепласирана Теодора Радека. Њих је припремала професорка Вера Манојловић. Друго место припало је  Мињи Лукић из ОШ “Свети Сава“. Њен ментор била је професорка  Љиљана Екмешчић.

У надметању седмака учествовао је само по један  представник градских школа. Тодор  Петровић из ОШ “Рајак Павићевић“ заузео је прво, а Анђела Матић из ОШ “Свети Сава“ друго место. Од четири такмичара осмака најбољи је био  Павле Кадијевић из ОШ “Рајак Павићевић“. Следе  Огњен Печеница и Александар  Миловановић из ОШ “Свети Сава“. Накнадно ће се знати ко је изборио право наступа на окружном такмичењу.

И у такмичењу осмака из страних језика учествовале су само градске школе. Нико није имао довољно поена да би се пласирао на окружно надметање. Из немачког језика била су само два ученика из ОШ “Свети Сава“. Ана Јовановић имала је 25, а  Анабела Фурунџић 10 поена. Припремала их је професорка Светлана Живановић. Из руског језика такмичиле су се три ученице из ОШ “Свети Сава“. Теодора Васић сакупила је 27, Ивона Пашић 19,  Тања Јовановић 14 бодова. Њихов ментор је професорка  Олгица Филиповић. У надметању из енеглеског језика учествовало је 10 ученика из градских школа. Највише бодова имала је Теодра Васић из ОШ “Свети Сава“, Татјана Баштовановић из ОШ “Рајак Павићевић“ и Урош Гавриловић из ОШ “Свети Сава“.  Припремали су их Ана Драгојловић и  Сузана Пејовић.

                                                                               М.Андрић

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest