Бајина Башта оком камере: Цветни аранжмани на Тргу

Реконструисани Трг Душана Јерковића у Бајиној Башти ,као и некад, место је где најрадије навраћају Бајинобаштани и бројни туристи. Јавно комунално предузеће 12. септембар труди се да Градски трг буде што лепше уређен. Одличан потез је постављање цветних аранжмана на њему, али и на делу реконструисане Улице Милана Обреновића.

Трг - Бајина Башта 02Трг - Бајина Башта 03

Трг - Бајина Башта 04

Комуналци су за тренутак зауставили рад фонтане како би је очистили и отклонили квар. Има ту и неких других детаља као што је постављени пуњач за телефоне и новоотворени киоск за сладолед и слаткише у Парку ћирилице. Очекује се да ће ускоро своје старо место заузети један од споменика  подигнут  погинулим борцима и жртвама фашистичког терора у Другом светском рату.

Трг - Бајина Башта 08Трг - Бајина Башта 05

Трг - Бајина Башта 06

Кафанске уличне терасе су леп кутак за одмор и дружење уз пиће и разговор. Ипак, због високих температура, гостију је мање током дана,али у предвечерје слика је сасвим другачија.

Трг - Бајина Башта 07

Има једна ситница око које су подељена мишљења. Кутак у Парку ћирилице , са пуно крупног камења, неки кажу стена, је разлог за спорења. Већина је оних који сматрају да тај део треба уредити на други начин. Они у мањини сматрају да је то по неким европским мерилима и да ту не треба ништа дирати.

Припремио М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest