Награда за Лану Симић за резултате из математике

Након одржаног општинског такмичења из математике за ученике основних школа, уследила је свечаност у ОШ „Свети Сава“, домаћину надметања из тог наставног предмета. Том приликом директорка школе Маријана Лукић честитала је најуспешнијим математичарима и пожелела им успех на окружном такмичењу.

Награђени основци на такмичењу из математике
Награђени основци на такмичењу из математике
Награђени из ОШ "Свети Сава"
Награђени из ОШ „Свети Сава“
Награђени математичари ОШ "Рајак Павићевић
Математичари ОШ „Рајак Павићевић“

У 3. разреду такмичило се 47 ученика. Од тога 15 их је имало довољно поена за једно од прва три места. У четвртом разреду надметала су се 42 ученика, девет их је награђено. У петом разреду од 25 такмичара награђено је седам, у шестом од 28 награду је добило осам. У седмом разреду од 15 награђена су четири ученика, а у осмом од осам тројица су добила награде. Укупно, од 159 такмичара, награђено је њих 46, а још 15 је похваљено.

– Захваљујући Дринско-Лимским хидроелектранама, обезбедили смо за сваког освајача једног од прва три места по књигу и диплому. Највећи интерес за такмичење из математике владао је код ученика нижих разреда, а најмањи код осмака. Очекујемо да ће бајинобаштански математичари имати доста успеха и на окружном надметању – каже директорка ОШ „Свети Сава“ Маријана Лукић.

Текст и фото: М. Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest