Атлетско првенство Србије – Марковићу сребро и лични рекорд

Скок Марковића за сребрну медаљу

Дворанско првенство Србије у атлетици, које је одржано 6. фебруара у београдској дворани на Бањици, остаће у лепом сећању Божидару Марковићу, члану Атлетског клуба Аутоцентар из Бајине Баште. Он је на том надметању у скоку у вис освојио сребрну медаљу и поново обрадовао љубитеље спорта у свом родном крају. При томе је скоком од 2,13 метара за два сантиметра поправио свој лични рекорд.

Mаrkovic sa najboljima na pobednickom postolju
Марковић са најбољима на победничком постољу

Марковић- Божидар

Марковић је почео да скаче  са 194 сантиметра. Ту и наредне висине прескакао је из првог покушаја. Мало је недостајало да прескочи и висину од 2,16 метара.

-Иако немам ни приближно услове за тренинге као остали репрезентативци, успео сам да направим напредак. Очекујем да ћу на отвореном поставити нови лични рекорд. Важно је да ме повреде мимоиђу јер је то први предуслов за успешну сезону- каже  професор Божидар Марковић.

Златна медаља на Дворанском првенству Србије у скоку у вис припала је  Халилију из Црвене  звезде. Он је прескочио висину од 2,16 метара. Бронзане медаље освојили су представници новосадске Војводине Мујановић и Босак. Обојица су имали скокове од 2 метра и 7 сантиметара.

М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

шеснаест − петнаест =

Pin It on Pinterest