Атлетски тромеч Словеније, Хрватске и Србије: Божо Марковић победио у скоку у вис

ТРомеч Ново Место атлетикаТРомеч Ново Место атлетика

Божидар Марковић, члан Атлетског клуба Аутоцентар из Бајине Баште, освојио је прво место на атлетском тромечу Словеније , Хрватске и Србије одржаном 22. јануара у Новом Месту. Био је то изузетно успешан наступ младог Бајинобаштанина у дресу сениорске репрезентације Србије.

Божидар Марковић
Божидар Марковић

–  Из првог покушаја постигао сам висину од 210 сантиметара и то је било довољно за победу. Задовољан сам победом. Мислим да сам у врло доброј форми па се надам да ћу на фебруарском првенству Србије оборити лични рекорд који тренутно износи 211 сантиметара и да ћу одбранити прво место освојено на првенству Србије у минулој години. На такмичењу у Словенији донео сам максималан број бодова репрезентацији у скоку у вис и тако допринео да наша мушка репрезентација освоји прво место. У укупном пласману победила је Словенија испред Србије и Хрватске – рекао је Божо Марковић за ББ глас.

Одласку Марковића на тромеч у Ново Место, претходиле су седмодневне припреме у Београду где је боравио и један од тренера Божидара  професор Јован Ђурић.

– Божо је одлично искористио боравак у Београду да се припреми. Видело се да је спреман. Уколико га не омету повреде, очекујем да ће ускоро поправити свој лични рекорд за десетак сантиметара. На припремама у Београду биле су и младе снаге Аутоцентра Тијана Kарадаревић, скакачица у вис и даљ и скакач у даљ Дејан Јовановић. И Тијана и Дејан имају велики потенцијал. Тијана је то већ показала на многим такмичењима у млађим категоријама. Дејан је све бољи па очекујем да им 2020. буде успешна спортска година – вели њихов тренер Јован Ђурић.

                                                                                      Текст и фото: М. Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest