Установи „Култура“ годишња награда за културно наслеђе

Установа "Култура" - Награду уручуио министар ВукосављевићНаграду уручуио министар ВукосављевићНаграду уручуио министар Вукосављевић

У протеклој години, када је обележена 10-годишњица успешног рада, Установа “Култура“ је организовала и реализовала неколико десетина културних садржаја, међу којима и неколико сликарских изложби, књижевних вечери, музичких концерата … Ту је и традиционална Смотра позоришног аматеризма, манифестација „Дринин дан“, „Дани Раче украј Дрине“. Крајем маја је настала и нова културна манифестација „Ћирилична баштина“ у трајању од три дана, која је посвећена српском језику и очувању ћирилице. Манифестација је настала на основу декларације о заштити ћирилице коју је Скупштина општине усвојила почетком марта прошле године.

–  Ова манифестација, као и други наши културни садржаји допринели су да да наша Установа буде добитник годишње награде за нематеријално културно наслеђе – каже Милован Јездић, директор Установе „Култура“ – Награду је крајем децембра прошле године уручио министар за културу Владан Вукосављевић нашем председнику општине Радомиру Филиповићу. Радујемо се овом признању које нас обавезује да ове године будемо још бољи.

 

О. Додић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest