Скок у вис

У Спортском центру „ Браћа Милутиновић“  одржано је општинско такмичење у атлетици за ученике основних школа.Треба истаћи  да су све четири матичне школе,“ Рајак Павићевић, „Свети Сава“ Бајина Башта, „Стеван Јоксимовић“ Рогачица и „Душан Јерковић“ Костојевићи  имале комплетне екипе.  У екипном надметању  доминирала је ОШ “Свети Сава“. Њене екипе и у мушкој и у женској конкуренцији освојиле су прва места.  Друга места заузеле су екипа ОШ“ Рајак Павићевић“, треће је припало рогачичкој, четврто костојевачкој школи. Екипе су водили Звјездана Јосиповић, Драган Радовановић и Александар Максимовић.

ОШ "Свети Сава" - Бајина Башта
ОШ „Свети Сава“ – Бајина Башта
ОШ "Рајак Павићевић" - Бајина Башта
ОШ „Рајак Павићевић“ – Бајина Башта
ОШ - Рогачица
ОШ „Стеван Јоксимовић“- Рогачица
ОШ "Душан Јерковић"- Костојевићи
ОШ „Душан Јерковић“- Костојевићи

Такмичење је почело са мини атлетиком. У трци на 60 метара победио је Михаило Богдановић  у мушкој  и Дијана Марковић у женској конкуренцији. Обоје су из рогачичке школе. И у скоку у даљ прва места припала су представницима рогачичке школе  Александру Симићу и Дијани Марковић. У бацању кугле победница је Антонина Вукајловић из ОШ “Рајак Павићевић“. После тога на програму су биле  атлетске дисциплине у пуном капацитету.  Победници у тркама на 100 метара су Душан Благојевић ( ОШ“ Свети Сава“) и Нина Карадаревић ( ОШ“ Рајак Павићевић“).  На 300 метара најбржи су били Огњен Говрик ( ОШ“ Свети Сава“ и Ана Петронијевић ( ОШ“ Рајак Павићевић“. Бојан Радовановић ( ОШ“ Рајак Павићевић“) био је најбољи у трци на 800 метара, а  Анђела Лазић  из исте школе на 600 метара. У скоку у даљ  први су  Огњен Кремић  и Катарина Миљанић ( ОШ“ Свети Сава“). Представници исте школе  Давид Стојкановић и Тина Алексић победили су у бацању кугле. Светосавци  Вук Божић и  Ивана Лукић су освојили прва места у скоку у вис. Иста школа тријумфовала  је у мушкој и женској штафети  у тркама 4 пута 100 метара.  У мушкој екипи били су Огњен  Говрик, Марко Ђукановић, Марко Божић и Душан Благојевић, а у женској  Ивана Лукић, Соња Бодирога, Катарина Миљанић, Јелена Милаковић.Трчање на 60 метара

Skok u dalj

Победничке екипе и победници по дисциплинама пласирали су се на окружно такмичење које ће се одржати у Бајиној Башти.

-Драго нам је да смо били добар домаћин овог такмичења. Још смо задовољнији освајањем првих места у мушкој и женској екипној конкуренцији  и бројним појединачним наступима – каже наставница Звјездана Јосиповић из ОШ „ Свети Сава“.

Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest