Јубилеј „Дринске регате“, богат седмодневни програм

ByББ ГЛАС

28. фебруар 2024.
dRINSKA REGATA -FOTO TO TARA DRINAdRINSKA REGATA -FOTO TO TARA DRINAdRINSKA REGATA -FOTO TO TARA DRINA

Највећа манифестација на води у Србији, на Балкану, по многима, и у Европи, Дринска регата Бајина Башта, овог лета  дочекује леп јубилеј, 30 година постојања. И како то доликује, за  јубиларно издање, организатор Туристичка организација Тара – Дрина, припреме је почео практично одмах по завршетку претходне Дринске регате. – Својски се трудимо да ова манифестација, у години јубилеја, буде  добро организована  са седмодневним  богатим програмом. Већ од почетка фебруара, преко нашег Информативног центра, јављају се бројни грађани који желе да учествују на Дринској регати. У сталном смо контакту са локалном самоуправом и Туристичким савезом Србије  све у циљу да манифестација заслужи одличну оцену, да њени учесницу буду задовољни – каже Милан Ђурић, директор ТО Тара – Дрина.

Регата 1

За разлику од раније, програм манифестације већ је утврђен половином фебруара. -Дринска регата Бајина Башта 2024 трајаће од 15-21. јула. У тих седам дана, осим централног догађаја, спуста Дрином од бране Хидроелектране „ Бајина Башта“ у Перућцу до 26. километара удаљеног циља на ушћу речице Рогачице у Дрину у истоименом месту, планирано је више других  садржаја  на Тргу „ Душана Јерковића“,  у Перућцу, Лугу  и Излетишту на  Рачи – каже Синиша Спасојевић, заменик директора ТО „ Тара – Дрина. – Радимо тимски и то је једини начин да манифестација успе у организационом смислу. Није лако, јер очекујемо да ће по бројности јубиларна регата надмашити досадашње. Рачунамо да ће током седам дана наш град имати око 150 хиљада  посетилаца- истиче Обрад Павловић.

ДНЕВНИ ПРОГРАМ

Првог дана Дринске регате  на Тргу „Душана Јековића“ почеће  Сајам сувенира ,домаће радиности, меда и ракије. На истом месту наступиће Леонтина Вукомановић и  Дечји хор Чаролија.  Другог дана на том месту концерт ће одржати Ана Бекута. Трећег дана  у Лугу је Фестивал електронске  музике MASHUP уз учешће представника Србије, Хрватске, Словачке и Холандије. Четврти дан је резервисан за такмичење у припремању рибље чорбе  поред речице Врело у Перућцу и наставак Фестивала електронске музике у Лугу. Петог дана на плажи на Рачи одржаће се два концерта. Најпре ће га имати Жељко Самарџић, па потом Драгана Мирковић. Шестог дана  је Дринска регата са стартом  у Перућцу и Мост- фест на Излетишту Рача. Учесници тог фестивала су Дејан Петровић Биг бенд и ЈУ група. Седмог дана је  дружење на Тргу „Душана Јерковића“ и Главној улици  уз могућност разгледања и куповине свега изложеног на Сајму сувенира, домаће радиности, меда и ракије.

Текст и фото М. Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest