Каранфили за припаднице лепшег пола

 

У организацији Месног одбора пензионера Костојевићи и ове године одржана је  централна прослава 8. марта за пензионерке са подручја општине Бајина Башта. У гостима су им били представници пензионерских организација из Братунца и Љубовије.

Прослава Дана жена уприличена је у лепо уређеном мотелу. Овај пут су у функцији биле обе сале јер се окупило преко 150 представница трећег доба и њихових јачих половина.

Зорица Тадић, председница МО УП Костојевићи поздрава госте
Зорица Тадић, председница МО УП Костојевићи поздрава госте

 

Пензионерско друштво из Бајине Башт
Пензионерско друштво из Бајине Баште

 

Мини изложба ручних радова
Мини изложба ручних радова

На почетку прославе гостима се обратила вредна председница Месног одбора Костојевићи Зорица Тадић. Она је дамама честитала 8. март и захвалила на помоћи  Основне школе „Душан Јерковић“, директорки те установе Гоце Леонтијевић, Удружења пензионера Бајина Башта и Пекаре „Дукат“ из Костојевића. Потом је ученица седмог разреда костојевачке школе Ана Спасојевић одрецитовала песмицу „8. март“ коју је написала њена школска другарица Јована Вукашиновић. Елена Петровић и Марко Петронијевић , ђаци седмог разреда поделили су каранфиле свим представницама лепшег пола.

-Потрудили смо се да што боље организујемо обележавање Дана жена. Ове године имали смо рекордан број учесника. Ангажовали смо наше старе музичке пријатеље  Флеш бенд и вокалне солисте Драгана Обрадиновића- Бушу и нашу мештанку Ану Митровић. Било је заиста весело-каже  Зорица Тадић, председница Месног одбора пензионера Костојевићи.

Председник Удружења пензиноера из Братунца Лука Јовановић, честитајући женама празник, нагласио је да су Братунчанке изузетно задовољне ранијим доласцима у Бајину Башту и Костојевиће на друга славља.

– Ово је леп пример добре сарадње између два удружења са десне и леве обале Дрине. Све нам се свидело, нарочито мини изложба ручних радова жена из Костојевића. Настојаћемо да сарадњу још више проширимо. Иначе, однедавно наше удружење је побратим бајинобаштанског. Потисали смо Повељу о братимљењу, ја у име удружења из Братунца, а Недељко  Ракић у име удружења из Бајине Баште- вели Лука Јовановић.

 

Сталне учеснице разних прослава пензионера у костојевачком мотелу су Зора и Стана Бабић из Костојевића.

Зора и Стана Бабић
Зора и Стана Бабић

–  Било је све овде замрло. Доласком Зорице Тадић, председнице нашег Месног одбора, све се преокренуло. Пуно је активности и прослава. Ми смо биле на свих девет организованих у последње две и по године- кажу Зора и Стана.

                                                                                           Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

четири × два =

Pin It on Pinterest