СО Бајина Башта - 6. седница

На  почетку 6. седнице Скупштине општине Бајина Башта , одржане 19. маја 2023. године  донета је одлука о  констатовању  престанка мандата , због наступања смрти 15.априла, одборника   Александра Аксентијевића  са Изборне листе Александар Вучић – Заједно можемо све. Иста одлука донета је и за  Оливеру Ђуровић, која је преминула  30. априла, са  Изборне листе Ивица Дачић –премијер Србије. Претходно  је минутом ћутања одата пошта преминулим одборницима Александру  Аксентијевићу, Оливери Ђуровић, настрадалим ђацима  у Београду и жртвaмa из Младеновца.

Одавање поште преминулим одборницима
Одавање поште преминулим одборницима
Консултације шефова одборничких клубова
Консултације шефова одборничких клубова

Са 6. седнице СО Бајина Башта

На предлог председнице општине Бајина Башта Весне Ђурић, формирана је Радна група са задатком да у складу са Планом  детаљне регулације  спортско-рекреативног ценtра  у Бајиној Башти, који обухвата катастaрску парцелу  број  1591 КО Бајина Башта у јавној својини  општине Бајина Башта,  сагледа све могућности рaсполагања  и привођења  те катастaрске парцеле планираној намени. Радна група, у којој су били представници свих осам странака и партија које имају одборнике у Скупштини општине  Бајина Башта,  направила је извештај са образложењем, кога је усвојила СО на 6 седници.

У извештају Радне  групе  каже се да је нецелисходно отуђивање парцела 1951/3 и 1951/2 ( „ Задружне ливаде“ ) било путем јавног надметања  или прикупљањем  писаних понуда .Те парцеле треба да остану у јавној својини општине Бајина Башта. Предложено је  Скупштини општине да  донесе Закључке о изради  Студије оправданости о начину реализације  Плана детаљне регулације  спортско-рекреативног центра  у Бајиној Башти  који обухвата поменуте парцеле. Студија  треба да садржи  предлог о адекватној одлуци  ради даљег спровођења  већ усвојеног Плана детаљне регулације  спортско рекреативног центра , али без трајног отуђења  парцела из јавне својине општине Бајина Башта.  Шеста седница Скупштине општине Бајина Башта

Одборници су усвојили  Одлуку о приступању Петих измена  и допуна  Плана генералне регулације  Бајине Баште. Циљ измена Плана  генералне регулације  је унапређење применљивости  првенствено у делу  саобраћајне инфраструктуре, али и других намена. Средства за његову израду су обезбеђена из општинског буџета. Израда ће се завршити за годину дана. За члана  Комисије за планове  општине Бајина Башта именован је Југослав Јокић, специјалиста струковни  инжењер грађевине, уместо преминулог  Милана Шкрњића. Усвојени су извештаји о раду за 2022. годину ЈКП Дубоко Ужице, ТО Тара -Дрина, Предшколске установе Невен, Народне библиотеке  „ Милош Требињац“, ЈКП 12.септембар ,Установе Култура и Туристичке регије Западна Србија Ужице. Директор ЈКП“ 12. Септембар“ Дејан Филиповић најавио је значајна улагања у градњу  још једног резервоара  за воду,  реконструкцију водоводне мреже, претоварне станице за отпад и ново гробље. Донета је Одлука о Програму заштите ,уређења и коришћења пољопривредног земљишта у државној својини  на територији општине Бајина Башта. Дата је сагласност  за прихватање извештаја о степену  усклађености  планираних и  реализованих активности  из Програма пословања  ЈКП 12. септембар и ЈП ББ ТЕРМ за 2022. Годину.

Текст и фото: М.Андрић

КРСНА СЛАВА 19. МАЈА

На овој седници Скупштине општине  измењена је и допуњена Одлука о установљавању празника општине Бајина Башта. Тако је у празнике убројана и Крсна слава. У члану 4а каже се да је Крсна слава општине Бајина Башта  пренос моштију  Светог Саве  Српског -19. мај. Домаћин славе је председник општине Бајина Башта. Чланом 46 је прописано да  се на дан Крсне славе одржава света литургија, резање славског колача и литија. Поводом обележавања Крсне славе , могу се организовати културно-уметничке, научне, дечије, спортске  и друге манифестације  у складу са посебном одлуком којом се уређује  начин обележавања  и организовања манифестација и фестивала .Иницијатива да Бајина Башта добије Крсну славу потекла је од одборника Синише Спасојевића.

СОЦИЈАЛИСТИ О ВРТИЋУ

Шеф  одборничког клуба Социјалистичке партије Србије Петар Петровић покушао је да у дневни ред се уврсти примедба на доградњу и реконструкцију вртића Невен. Вољом већине одборника предлог није прихваћен. Петровић је тражио да се стопира-застане са поступком јавне набавке доградње и реконструкције  вртића Невен, због, по његовом мишљењу,  недовољно планираних капацитета као и нереално високе цене  надградње од 72 милиона динара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pin It on Pinterest