Са састанка Организационог одбора Фестивала

       
У четвртак 29. августа у 20 часова у сали бајинобаштанског Биоскопа „Влаја“ почеће 5. „Подрињски звуци“ , фестивал народне песме који окупља певаче са леве и десне обале Дрине. Овај фестивал већ се убраја у престижне у Србији. Имаће три дела. У првом ће наступити 20 певача са новим народним песмама. Биће ту Милија Милић, Радомир Лако Јанковић, Локи Тадић, Маринко Рондовић, Векосав Богосавац, Александра Прлески, Енес Карић, Милица и Саво Видојевић, Милош Срећковић, Гоги Лагуна, Мила Тешановић, Слоба Ивановић Луис, Зоран Ерчевић, Марина Сотели, Винко Росић Цар, Канита Карић, Марко Митровић Бураз и Душко Трифковић. У Фолклорном прилогу фестивала учествоваће Изворне певачке групе „Сложна браћа“, „Бисери Ђетиње и Бошко Јанковић са Ужичком соколицом. Они ће извести нове песме снимљене за овај фестивал.

Пашко и Шука на прошлогодишњем Фестивалу

У ревијалном делу 5. Фестивала „Подрињски звуци“ певаће Кале Дијамант, који је после победе у емисији “Никад није касно“ постао естрадна звезда у Србији и Босни и Херцеговини, проглашен је за наследника Шабана Шаулића. Уз њега биће ту мајстори народне песме Пашко Хандановић, Ахмет Бајрић, Марка Петрушић, Рамиз Бркић и Тијана Јововић. Публика ће моћи да види и чује хармонилкашко чудо од детета осмогодишњег Огија из Бајине Баште као и музичаре и композиторе Драгана Александрића и Дилвада Дада Фелића.
Музичку пратњу обезбедиће оркестар Владимира Јовановића Шуке и трубачки оркестар Марка Глигоријевића, прошлогодишњег победника Сабора трубача у Гучи.
Програм ће водити познати београдски водитељ Саша Јанковић.
Неће се наплаћивати улазнице, а посетиоци ће моћи по жељи да убаце у кутије у холу добровољни прилог у новцу који ће бити додељен удружењима ратних војних инвалида из општина Бајина Башта и Сребреница.
                                                                                                                                  М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest