Национална асоцијација Канцеларија за младе 30. новембра одржала је консултативни састанак у Бајиној Башти.  На њему су  учешће узели и челни људи општине, председница Весна Ђурић, њен заменик Миленко Ордагић, начелница  Општинске управе Зорка  Радојичић и Петар Нешковић, помоћник председника општине за омладину, спорт и туризам.  Учеснике скупа поздравила је председница општине и похвалила рад локалне Канцеларије за младе.

Весна Ђурић: Похвале за рад канцеларије за
Весна Ђурић: Похвале за рад канцеларије за младе
Џемалудин Паучинац, председник Националне канцеларије за младе
Џемалудин Паучинац, председник Националне канцеларије за младе

Уводио излагање имао је Џемалудин Паучинац, председник Националне канцеларије за младе. Он је истакао да је консултативни састанак  везан за реализацију Пројекта  „Дијалогом до стратешке бриге о младима на локалу“  кога финансира Европска унија. -До сада смо све састанке држали у Београду. Ово је први случај да га држимо у унутрашњости Србије. Изабрали смо Бајину Башту као место где Канцеларија за младе има добре резултате у раду. Присуство општинског руководства показује да се поклања пажња младима. Стратешка документа и обезбеђење новчаних средстава из општинског буџета треба   да допринесу стварању бољих услова за живот младих и њихов останак  у завичају – каже Џемалудин Паучинац.

Први човек Канцеларије за младе  Петар Нешковић изнео је податке о бројности омладине у Бајиној Башти и њеном одласку у друге средине.

Петар Нешковић
Петар Нешковић

-Најновији подаци кажу да Бајина Башта имао око четири хиљаде младих узраста од 15- 30 година. Та цифра је мања за 1.200  у односу на ону утврђену пописом 2011. године.  Млађи одлазе у друга места најчешће због посла и студирања. Неопходно је наћи начине да се они задрже и враћају у Бајину Башту. Потребно је основати радну групу чији ће задатак бити  а сакупи релевантне информације и уради се стратешки план за младе – истиче Петар Нешковић.

                                                                                Текст и фото: М.Андрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Pin It on Pinterest